[]

Football Manager 2011'de sadece taktikle başarı sağlamak mümkün mü?

Var mı arkadaşlar oyunu bu şekilde oynayanlar? Mesela Aston Villa ile hiç transfer yapmadan ilk sezonda Premier League'da şampiyon olanlar falan? Yoksa herkes benim gibi Neymar'ı, Guiliano'yu alarak falan mı başarı sağlıyor?




 
"Körfezspor'u aldım, Messi'yi getirdim, yanına CR7'yi çektim." falan diye atıp tutanların gazına gelmeyin; ilk sezon Aston Villa'yla şampiyonluk çok ama çok zor, ancak imkansız da değildir elbet.

Şahsen oynadığım oyunda yıl olmuş 2016, biz hâlâ ilk 8'e girmeye çalışıyoruz Bandırmaspor'la, lakin o da pek olası değil gibi.

uii, Bandırma 17 Eylül Stadı'ndan bildirdi.
  • uyku inadim inat  (16.06.11 00:58:57) 
barcelona ile 3. sıradayım abi sen düşün. ayrıca neymarı nasıl aldın ya? ben o kadar para verdim gelmedi itolu it.


  • cunku kardes degiliz  (16.06.11 01:01:59) 
Aston Villa'ya aldım demedim, demek istediğim şu; herkes aslında aynı oyuncularla oynuyor oyunu. Hangi takımı seçersen seç, bir noktadan sonra ganso, sissokko, neymar, guiliano falan oluyor kadronda. Peki hiç transfersiz, az çok kalburüstü bir takımla işte atletico madrid, aston villa gibi. Sadece taktikle başarı sağlayan yok mu abicim?


  • dergus  (16.06.11 01:03:50) 
valla ben daha hiç görmedim abi öyle başarı sağlayanları. internette atıp tutan varsa orasını bilemiciim.


  • cunku kardes degiliz  (16.06.11 01:06:51) 
Bir 2. lig takımının başına da bekleriz diyeyim Türkiye'den :)


  • uyku inadim inat  (16.06.11 01:10:11) 
valla çok eskilerde bir diablo taktik vardı ama o da bug gibi bir şeydi yani.


  • xenophobe  (16.06.11 01:14:46) 
diğer takımların durumlarına göre mümkün olabilir tabi ama çok zor, yani biraz gerçekçi düşünmek gerekiyor o noktada mesela aston villa gerçekte şampiyon olabilecek potansiyele sahip mi, şampiyon olup olmaması önemli değil yani o oyunculara sahip mi?

mesela bir newcastle united o potansiyele sahiptir, iyi taktikle olur.

bir de bu hep aynı oyuncuların olmasından filan sıkıldıysanız ileri tarihlerde daha iyi olur oyun onu söyleyeyim.

ben fm oynamam, cm 03/04 takılıyorum, mesela şu an 2036' da filanım bir tane tanıdık oyuncu kalmadı, hepsi doktor, antrenör filan oldu. şimdi ne yapıyorum alt yapıdan oyuncu yetiştiriyorum, lig daha zevkli oluyor, zira bir iki yıldız oyuncu yerine her bir oyuncunun ortalama oynadığı bir takımın oluyor. diğer takımlarda bu dengeyi bozacak türden oyuncular olmuyor, daha zevkli yani.
  • ocanal  (16.06.11 01:25:56 ~ 01:26:39) 
maç maç düşünüp her maça özel taktik kurgulayarak oynarsan başarabilirsin. fm 2011'de atletico ile yaptım bunu ama her maça final maçıymış gibi hazırlanmak, rakibe göre taktik belirlemek (burada asistanın maç öncesi rakiple ilgili raporları çok önemli yer teşkil ediyor bu nedenle asistan iyi olmalı) biraz da şansın yardımıyla (sakatlık, kart vs) olabiliyor. ama ilk sezon inanılmazı başarıp şampiyon olsan bile gaza gelip aynı kadroyla devam etme gafletine düşersen (ki ben düştüm) bir sonraki sene şans yüzüne gülmeyip alabora olabiliyorsun.


  • keymark9  (16.06.11 02:46:33) 
Neymar'ı asla almadım. Guiliano'yu 1 kere aldım. Başka da hiç böyle bilindik yıldız almadım. Galatasarayla UEFA'da yarı final oynadım eldeki kadrodan biraz iyi bir kadroyla.. Kadro bu idi; 4. sezon tekrar şampiyonluk + uefada yarı final oynadım, #22682005

esas 11; carrizo - sabri, servet, chiquinho(regen), kieran gibbs - mehmet topal, mario bolatti, giuliano - arda kazım frau.

evet oyuncu kalitesi arttı galatasarayın ilk kadroya göre ama öyle bir aman aman artış yok..
  • sozlukte kullanmak istediginiz nick  (16.06.11 03:23:37 ~ 21.06.11 21:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.