[]

hukuki bir soru. banka-kefillik

şöyle bir sorunu var arkadaşımın, buradan sordurmamı istedi:

iki yıl önce ev almışlar birinden. evi satan eleman bir arkadaşının banka kredisine kefil olmuş ve mülk beyanı olarak bu evi göstermiş. ev alınırken satıcı bu durumu söylememiş ve durum şimdi ortaya çıkmış. tapuyu arkadaşım üzerine almış ayrıca.

şimdi soru şu ki; arkadaşım tehlikede mi? tapu kendisinin üzerine olmasına rağmen banka evi alabilir mi?


not: bir ricam olacak: bunu üye olduğunuz hukuksal forum sitelerinde yayınlayıp bana link gönderirseniz çok sevinirim.

 
eğer satış esnasında evin tapusu üzerinde ipotek yoksa alamaz.
ama bir ihtimal daha var; bankanın avukatı, evi satan şahsın alacaklı bankadan mal kaçırmak için evi sattığını iddia edip, tasarrufun iptali davası açabilir. davayı kesinlikle kazanır ya da kaybeder diyemem.. karşı taraf size böyle bir dava açtığında davayı kazanacak olsanız bile bir avukata vekalet verip, para ödemek zorunda kalacaksınız..
onlar davayı açmadan önce siz evi bir başkasına satarsanız; bu ihtimal de ortadan kalkar.. ben arkadaşınızın yerinde olsam, evi güvendiğim bir arkadaşıma devrederdim. 2-3 sene sonra da geri alırdım.
  • de jure  (15.06.11 19:41:10 ~ 19:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.