[]

pirelendim mi?

şindi, 3-4 gün önce bizim haşmetin(kendisi 2,5 aylık kedi olur) üzerinde dolanan minik siyah bi'şey gördüm yakalamaya çalıştım kaçtı gitti tüyleri arasında. ertesi gün bu haşere yine gözüme çarptı ve bu sefer aldım elimle parnağımın arasında ezdim ama bi açtım ki bu pıt fırladı yatağa. 5 cm. falan zıplaya zıplaya ilerlerken yine ezdim yok abi ölmedi şerefsiz parmağımı kaldırmamla yine pırtladı yatağın yanından aşağı kayboldu gitti. o gün bugündür görüşemedik bir daha.. ve ben 2 gecedir kaşıntı krizleriyle uyanıyorum. fakat ilk karşılaşmamız ya da öncesinde bizim oğlan hiç kaşınmıyordu hala da görmüyorum bütün gün kaşındığını. bütün gün hiçbirşey yok sadece uyurken kaşınarak uyanıyorum. gördüğüm haşere siyah bi'şeydi ve gugıldaki pire görsellerine benzemiyordu.(oha 1mm. bişey ama ayırt edebilir miyim ki?) kaşınan yerler öğlene kadar geçiyor ve büyük kızarıklıklar yok. sinek desem gece uyanıyorum ve bakınıyorum her yere onlarda yok..
ee ne ki bu ya?



 
psikolojik bence.


  • rurouni  (14.06.11 15:50:51) 
hayvanlarla (pirelisi, hastası, kenelisi vb.) çok haşır neşir biri olarak ve zamanında yavru kedi üstünden pire ayıklamış biri de olarak aynı zamanda; ben de psikolojik olduğuna inanıyorum.

çünkü kucağımdaydı ve pire aşısı henüz yoktu, elimle ayıklayıp temizlemeye çalıştım, daha sonra aşı olunca da ölen pireleri üzerinden temizlemiştim. ben pirelenmedikten sonra, sen hiç pirelenmemişindir, merak etme.

kedine pire ve parazit aşısı yaptırmayı ihmal etme.
parazit aşısı dediğin zaten 4 5 liralık bir hap, o kadar.
  • blatta hiberna  (14.06.11 15:58:38) 
(bkz: #19727552)


  • hardal  (14.06.11 15:58:51) 
Evi iyice temizleyip -elektrik süpürgesi şart- eve raid haşerat savar gibi bişi koy, kendini de kediyi de bi güzel yıka. kaşıntın geçmezse önce dermatolojiye yine geçmezse psikiyatriye git.


  • 9kuyruklukedi  (14.06.11 15:59:31) 
iki buçuk aylık kediyi sakın yıkama.


  • blatta hiberna  (14.06.11 16:02:50) 
@rurouni, blatta hiberna;

sadece o böceği gördüm ve pire zannettim diye kaşınmam mümkün mü peki? gece kalkıp bakıyorum kabarmış her yanım, kızarmış. fakat öğlene geçiyor dediğim gibi.. bunlar psikolojik olabilir mi?
bende ihtimal vermiyorum pire olabileceğine çünkü ufaklıkta hiçbirşey yok. ne kaşınma ne de pireye benzer bişey o günden beri bütün gün arıyorum üzerinde çünkü..
karmasını yaptırırken parazite gerek görmedi veteriner ay sonunda tekrar gideceğim olmadı versin onu da..

@hardal, evet okudum onu uygulamayı düşünüyorum yine de.

@9kuyruklukedi, odayı temizledim iyice. kediyi yıkamayı düşünmüyorum ama..
  • oku oku yazar ol  (14.06.11 16:29:31) 
kedi pireleri insana geçmez. en fazla ısırıp kaçarlar.

gerçekten pire olan bir ortamda olsanız, ve gerçekten o pireler sizi ısırsalar, çoğunlukla bacaklarınız kaşınırdı. gece kaşınırken uyanmaktan ziyade, eve geldikten bir müddet sonra kaşınmaya başlardınız.

korkmaya gerek yok, dışarı çıkmıyorsa, ev kedisinde zaten yoktur pire.
  • magara adami  (14.06.11 17:05:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.