[]

ne yapmalı?

Üniversiteden mezun olup, askerliği de tamamladıktan sonra artıkın başka ortaya sürecek bahanem kalmadı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra ne iş yapsam ulan diye düşünürken, yazılım ve tasarım arasında ikilemde kaldım. Etrafımdaki yazılımcıların iknasıyla yazılım kısmına yöneldim, şu an bir dijital ajansta yazılım öğreniyorum, ufak ufak takılıyorum vs.

Çalışmaya başlayalı 1 ay oldu bu ajansta, ilk iş deneyimim diye bilirim, daha önceden yine 1,5 ay kadar bir yerde yazılım öğrenecem diye girmiştim, alakasız iş yapınca da işi bıraktım.

Durumum şu, özel okullarda okuyup, yurtdışında 1 seneye yakın kaldım, değişim öğrencisi olarak. İt gibi İngilizce biliyorum, konuşma, yazma, okuma, hatta ingilizce hatim bile indiririm o derece.

Ajans dünyasının ne kadar boktan olduğunu daha ilk aydan itibaren görmeye başlamamla (aşırı esnek çalışma saatleri, proje deadlineları yetişmezse oluşacak baskılar, sıkıntılar vs.) acaba ben yazılım öğrenmek yerine yol yakınken, hazır İngilizcemi kullanarak yapabileceğim bir iş bulsam mı diye düşünmeye başladım.

İş arama sitelerine bakıyorum amma velakin, bir sürü iş kategorisi var, ne sektörden iş istiyorum onu bilmiyorum ama İngilizcenin asıl etken olduğu bir sektör olmasını istiyorum. Tercümanlık eğitimim yok, ondan tercümanlık olmaz.

Bir yandan da acaba bir de burs bulup yurtdışında master mı yapsam diyorum ama hiç de emin değilim.


Bu konuda bana laflar hazırlayın, fikir söyleyin, yüzüme vurun lafları lütfen.

 
rehberlik deneyebilirsin.


  • african rain  (13.06.11 23:50:48) 
peki bu özel istihdam bürolarına cv gönderip, ben böyle böyle birşey arıyorum deme imkanımız var mı ?


  • bonjurkes  (14.06.11 00:10:24) 
var tabii ki.


  • african rain  (15.06.11 19:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.