[]

nintendo wii

merhaba sevgili türkü dostları
olay şu; ben nintendo wii almak istiyorum. nette çok çeşitli fiyatlar mevcut, 350 ila 550 arasında değişen. ntsc'ler daha ucuz oluyormuş mesela, ntsc alırım,
ama nereden? internetle falan pek uğraşmak istemiyorum, kargo neyim bozar beni. khalkedon diye bir vatandaş vardı nette, çipli konsolu 450'ye satıyordu (sıfır konsol). seksen tane oyunu da 80 ytl'ye satıyodu ayrıca, ben aynen böyle bir şey istiyorum. hatta sıfır olmasa da olur. biraz cimriliğim tuttu, her konsolu çıkar çıkmaz alıp sonra süs eşyasına çevirdiğimden çok para harcamak istemiyorum.
uzun lafın kısası 3 kuruşa 5 köfte istiyorum.
istanbul (tercihen anadolu) içi elden alabileceğim bir yer var mıdır?
öptüm anam

 
merhaba;
senini ilacın bende diyecem ama ender olsa da oynadığım için wii'yi satmayı düşünmüyorum. çaylaklığa yaptığım dönüş oynama süremi artırdı yoksa satmaya karar vermiştim.

efenim sadede geleyim khalkedon galiba donanımhaber de olan bir kişi ve yamulmuoysam adana'dan yarışmaya katılmaktaydı.

wii denen fetiş nesnesinin orjinal otyunları 150ytl civarında olduğundan kelli cipli (mümkünse wiikey olsun adamlar çip için güncelleştirme yapıyorlar) bir makine alman daha mantıklı olacaktır. madem çipli olacak o zaman pal makineye neden daha fazla ödeyesin di mi ama. tavsiyem tahtakale'de bir araştırma yapman. hatta linkteki adreste ikamet eden mod olan şahsın bir tanıdığı spot satıyordu diye biliyorum (oyun almışığım var kendisinden başka türlü tanımıyorum etmiyorum)www.konsoloyunlari.com
ayrıca ben taslak elektronik diye mega isimli bir yerden satın aldım ve bir sorunda yaşamadım( tabi ki tahtakale). tahminim odur ki tahtakalede ntsc+wiikey'i 350-400 aralığında bulabilirsin (hatta daha ucuz bile olailir)
  • broo  (14.04.08 23:26:39) 
wii için ntsc alacaksan her halükarda çip şart.

çip konusunda da, alacağın ürünün seri numarasından netten kontrol edeceğin içindeki chipset'i çok önemli zira, yeni modellerde çip takmak hem daha zor hemde eski çipler uymuyor.

bu sebeple çip fiyatları da fırlıyor.

bunun dışında ntsc 'leri alırsan tv'in pal,secam,ntsc denilen 3 frekans destekleyen (yeni lcdler filan gibi) değilse, bir de gidip çevirici alacaksın.

bunun dışında 110-220 volt çeviricisi de allahın emri. (sakın adaptör ucunu çeviren zımbırtıdan alma yakarsın aleti zira wii 'in kendi adaptörü 220 volt desteklemiyor ntscler için konuşuyorum tabii)

tabii ntsc almayıp pal alırsan, paşa paşa dükkanlarda 100-150 ytl'ye bulacağın orjinal oyunları da oynayabilirsin. (yoksa pal'i de çipleteceksin ki çip taktırıp aynı hale sokacağın bir alet için neden fazladan o kadar para veresin)
  • darknum  (15.04.08 04:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.