[]

espresso sorusu?

250 gr starbucks espressoyu çekirdek olarak aldım ve öğüttürdüm, gel gör ki içinde nem olduğu için makinenin buna bir taraftan verdiği basınçlı su diğer taraftan çıkamıyor, su geri püskürüyor.

ben bu öğütülmüş toz espressoyu nasıl kuruturum, nemden arındırırım? buzluğa mı koyayım yoksa fırına mı atayım bilemedim? saç kurutma makinesi?


 
bu soruya verebileceğim en iyi cevap sözlükte kahvedelisi'ne sorun olur. kahve konusunda uzman ve ayrıca çok süper bir insandır kendisi.


  • sahteyazar  (13.06.11 22:51:28) 
çok sallıyorum... ama pirinçle jkarıştırmak olur mu_ sonra da elersin? hani pirinç emiyor ya nemi. aklıma ilk o geldi valla.

bak bu kullanılmışları bile kurutup tekrar kullanıyorlarmış: groundtoground.org
  • zkurmus  (13.06.11 22:52:40) 
Görmeden anlamak zor tabi ama taze çekilmiş kahvenin nemli gibi olması normaldir, sadece yağlıdır, nemli değildir büyük ihtimalle. Çekilmiş kahvenin iyi saklanması gerekir çünkü kuruyunca tadı kalmaz :)

Sorun espresso makinesinde olabilir, basıncı düşüktür, bir yeri bozuktur belki. Belki de kahveyi olması gerekenden fazla koyuyorsunuzdur. Dediğim gibi görmeden anlamak zor, ama kahveyi kurutmaya çalışmayın, sorun o değildir :)
  • joelskellington  (13.06.11 23:00:18) 
ya çok ince öğüttürmüşsünüzdür, ya da çok fazla sıkıştırıyorsunuzdur. espresso ayarında çok ince öğütme bizim ev tipi espresso makinelerine ince geliyor. yani suyun basıncı mı az geliyor nedir. bir dahaki sefere orta veya kalın öğüttürün. elinizdeki bitene kadar da filtreye koyduğunuz kahveyi sadece düzleyin. sıkıştırmayın.

en iyisini kahvedelisi bilir yine. zamanında çok sordum kendisine, hiç öyle kahve kurutmak gibi bir şeyden bahsetmedi.ortamın nemine göre bunun değişebileceğini söyledi.
  • kibritsuyu  (14.06.11 07:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.