[]

yeni doğan kedi yavrusu -10 dakikalık galiba-

merhabalar, bugün çocuklar mahallede kedi bulmuşlar, bize getirdiler bak ne bulduk abi diye, ne göreyim el kadar bir kedi, hatta el kadar bile yok. böyle avucuma alınca doldurmuyor bile, 180 boyundaki bi adamın ellerini düşünün işte onu doldurmuyor bile. sanki 10 dakika önce doğmuş. böyle anlatınca da kendimi green mile'deki michael gibi hissettim :) neyse. şimdi bu veledi yıkadık biz, bokunu püsürünü temizledik, çamaşır sepetinde uyuyor an itibariyle. ılık köy sütü verdim çay kaşığıyla ki başka türlü beslenemiyor kendisi. bu çocuğa bir anne şart. şimdi nasıl olur ki biz bi valide bulalım bu kediye, o valide de kabul etsin bizim oğlanı. erkek bu arada. gözleri açık. tüylü bir şey gördüğünde hemen sırnaşıyor anası sanıyor. yürüyebiliyor. buna anne lazım, şefkati lazım. nası yapalım ki biz bunu, biz ne bilelim ki abiğğ bu kadar ufak kediye bakmasını :)

ek- istanbuldayım
ek2- benim finaller yarın başlıyor, mezun olmam lazım bu yıl, yardırıyorum, bundan mütevellit ilgilenemeyeceğim ona göre akıl verin emi a dostlar.

 
sakin olun yürüyorsa 1 - 1.4 aylık gibidir.öncelikle bu gece gaz yapmasın sütü suyla verin. bir saati (tik tak sesi duyulacak gb olan) bir polara sararak kediyi öyle birşeyin üzerinde yatırın ... tüm pet sitelerine süt anne aranıyor şeklinde yazmayı da ihmal etmeyin hatta facebookta hayvan severler sitesine bir mesaj atarsanız size hemen geri döneceklerdir.


  • andromedus  (13.06.11 01:43:50 ~ 01:44:35) 
anne kedi bile kendi yavrularını dışlıyabiliyorken o kediciğe anne bulmak zor iş. enfeksiyon kaptırmamaya çalışın. mümkünse bir veteriner hekime götürün genel bir muayenesini yapsın.

kedi sever birine verebilirsiniz. kediler için sütler ayrı satılıyor diye de biliyorum
  • uykusuz her gece  (13.06.11 02:29:26) 
mesaj attım yakın bi yerledeyseniz ben ilgilenebilirim


  • keneabidin  (13.06.11 02:42:22) 
Bir daha sakın süt vermeyin, yıkamanız da hiç iyi olmamış...

O yavrunun yeni doğmuş olması imkansız, çünkü gözleri açık ve yürüyor diyorsunuz. Nasıl yürüyor sürünerek mi, yoksa güzelce ayakta durabiliyor mu?

İnek sütü özellikle yavru kedilere çok ağır gelir, onun yerine kedi sütü ile aynı içerikte olan süt tozları satılıyor veterinerlerde ve büyük pet shoplarda. Onlardan almalısınız, bir de kedi biberonu almalısınız. Sonra biberonun içine ürünün üstünde yazdığı miktar kadar toz koyup, üzerine ılık su koyacaksınız. Çalkalayıp bebişe vereceksiniz. İlla süt vereceğim diyorsanız, o sütü %50 oranında ılık suyla karıştırın ve yine kedi biberonuyla verin ama ben ilk yöntemi tavsiye ederim. Annesiz bir pisicik için en iyisi budur.

Bir de ona dışkısını yaptırmak lazım eğer çok küçükse, ama 1 aylık filansa kendi yapabilir. Eğer küçükse emzirdikten biraz sonra ılık suyla ıslattığınız bir pamukla karnına ve poposuna masaj yaparak dışkısını yapmasını sağlamalısınız. Çünkü anne kedi normalde yavrularını sürekli yalayarak bu işlemi yapar.

Bir de, bebişin fotoğrafını çekerseniz, büyüklüğüne göre tam olarak neler yapılması gerektiğine kadar verebiliriz.

Ayrıca o yaramaz veletlere de bi sorun yavruyu nereden almışlar, gidin aldıkları yere bakın belki anne kediyi bulabilirsiniz. Muhtemelen yavrunun başka kardeşleri de vardır. Sorun soruşturun anne kedi geliyor mu yavrularına bakıyor mu diye. Eğer anneleri varsa ve bundan emin olabilirseniz en iyisi o yavruyu geri götürüp annesine vermektir.

O çocukları da mutlaka uyarın, bir daha öyle gördükleri her yavruyu ellemesinler.
  • marcelle  (13.06.11 05:56:29 ~ 06:01:59) 
öldü bizim oğlan, yazık oldu valla. hayırlı değil ama haber edeyim dedim.


  • karlmarx  (13.06.11 19:52:50) 
Nasıl yani ya, yürüyebildiğine göre çok küçük olmamalı. Ben şahsen iyi bakıldığı taktirde kurtarılabileceğini düşünmüştüm. Ben şimdiye kadar bir sürü çok küçük kediyi aynen size anlattığım gibi emzirerek büyüttüm. Ama tabii öyle çay kaşığıyla süt vererek olmaz, o şekilde beslenmesi mümkün değil.

Yazık olmuş zavallıya...
  • marcelle  (14.06.11 14:34:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.