[]

göze lens solüsyonu damlatmak?

göze lens solüsyonu damlatmanın bir zararı var mı?
lensi içine atıyorsak göze de damlatabiliriz gibi bir mantık yürüttüm ama?



 
bir şey olmaz, ben hep yapıyorum sorun yok.

edit: tabi belirtmemişim, arkadaşlar haklı. bazılarının üzerinde göze damlatmayın şeklinde uyarı oluyor. bazıları ise göze damlatılabilir oluyor. all in one şeklinde satılıyor onlar zaten. o solüsyonların göze damlatılmasında sakınca yok.
  • in vino veritas  (12.06.11 23:44:56 ~ 13.06.11 00:41:55) 
ben de hep yapıyorum, hatta gözümü kapatıp hareket ettirip lensi temizlenmiş sayıyorum.


  • magara adami  (12.06.11 23:49:27) 
delphin +1

goze damlatmak icin degil o solusyon.
  • sakura  (13.06.11 00:25:08) 
çok mantıklı düşünmüşsün ama bir müddet sonra solüsyonun etkisi geçiyor. en iyisi eczaneden gidip üç beş liraya bir visco tears(suni gözyaşı deniyor sanırım halk arasında) alın. jel kıvamı uzun süre rahatlık yaratır ve gözde de hemen erir. ne zaman lens kullansam ondan kullanırdım. bir de refresh liquid var o da olabilir ama o biraz daha pahalı ve açıkcası ne kadar rahatlatır bilmiyorum kullanmadığım için. o yağlı sanırım. daha uzun süre kuruluğu engelliyor diye biliyorum ama visco tears istediğin kadar istediğin gibi kullanabilirsin.


  • bıdıbıdı  (13.06.11 02:09:49) 
bazıları damlatılabiliyor evet, gayet de güzel iş görüyor damlanın yerini tam olarak tutmasa da.

ama bazıları var ki, mesela bu lensleri kaba o solüsyonla koyunca direkt yıka çık yapamadığın, 6 saat beklemesi gereken modeller, onları damlatırsan beynin erir, o kadar yakıyor yani.
  • roket adam  (13.06.11 03:32:13) 
damlatma amacınıza göre değişir.

lensi temizleme amaçlı ise olabilir,

göz kuruluğunu gidermek için ise olmamalı, bu iş için suni gözyaşı damlalarını alınız.
  • karrdanadam  (13.06.11 10:15:55) 
gözünü yakar yahu. onun yerine serum fizyolojik damlat çok arzu ediyorsan.


  • african rain  (13.06.11 22:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.