[]

Yardımınıza ihtiyacım var(yuzme)

Merhaba arkadaslar
Yeni yuzmeye basladım...

1*Suyun altında nefesimi tutamıyorum da veremiyorum da..Telaştan olsa gerek ne yapmalıyım?

2*Ayrıca suyun uzerinde yatar vaziyette duramıyorum.Bedenim aşagı dogru duruyor yani normal ayakta duru gibi.Nasıl o vaziyete gececegim?

3*Kulak ve burun tıkacı hakkında ne duşunuyorsnuz kullanayım mı?

Yardımınıza çok ihtiyacım var lutfen yardım edin...Bildiginiz puf noktaları da paylaşırsanız çok sevinirim...

 
burnunu hafif büzüştür, çok az nefes ver, hani ses çıkarır gibi, nefes bile denemez. zaten biraz kaçsın su burnuna, öyle öyle alışacaksın. kulak tıkacını ihtiyacın oluyorsa kullan bir şey diyemem ama burun tıkacı kullanma, alışırsan ihtiyacın olmaz alışamazsan öyle gidersin.

2. muhtemelen kafanı sokmaktan çekiniyorsun, bırak kulakların da batsın, bikaç defa ters batmaya fln çalış, alışırsın
  • nicksiz bir insan  (12.06.11 17:55:47) 
nefes tutma verme egzersizlerini suyun sığ olduğu, ayakta durduğunuz zaman kafanızın dışarda kalacağı bir derinlikte deneyin. hem korkunuzu aşmanızda hemde egzersizde faydası olur. tıkaçlar kişiden kişiye değişiyor ben hiç rahat edemem, ama kalabalık bir havuzda hijyen açısından takmakta fayda olabilir.

yatma konusu tamamen alışkanlık ve güvenle alakalı, yardım edebilecek biri varsa sırtınızdan destek versin 1-2 kere sonrasında alışırsınız zaten, ayrıca havuz ile deniz suyunun kaldırma kuvveti farklı olacağından denizde yatar durumda olduğunuz sürece su sizi kaldıracaktır emin olun.
  • angelofdeath  (12.06.11 17:57:58) 
1) Gözünü açmayı dene ya da gözlük kullan
2) O vaziyete geçmek için mesela kollarınızı ve kafanızı geriye atabilirsiniz kafanız değmeden / şu şekilde durmuş olursunuz, bu da bir aşamadır.
3) Ben burun tıkacına gerek duymuyorum, havuzun temizliğinden emin olduğumda kulak tıkacı da kullanmıyorum.
  • vexations  (12.06.11 18:05:03 ~ 18:05:53) 
ikinci sorunuz için havuzun kenarına tutunun ve ayaklarınızı çalıştırın. suyun yüzeyine yakın çırpmanız gerek. kollarınızı olabildiğince uzatın.


  • kediebesi  (12.06.11 18:44:25) 
1)zamanla alışırsın bence özel bi çabaya gerek yok. sudan korkmaman gerektiğini öğrendiğinde alışırsın. bide şu varki su altında basınç olduğundan suda nefes tutmak biraz daha zordur
2)sudan korkuyorsun ondan. başını arkaya bırak. kulakların tamamen suyun içinde kalsın. kendini kasarsan yatamazsın. su seni kaldırır zaten. bide deniz mi göl mü? gölse pek kaldırmaz. bide suya sal kendini korkma en az 1 dk nefes almadan durabilirsin sen bunu bilmesende.
3)gerek yok kaçsın. zamanla alışırsın.
  • neysene  (12.06.11 19:04:54) 
1) ayakta duruken çömel. burun deliklerin suya değer değmez seviyesindeyken nefes ver. yani kafanın yarısı suda olsun ama burnun ne suda ne dışarıda gibi olsun, verdiğin nefesin bi kısmı suya bir kısmı havaya gitsin. sonra yavaş yavaş burnunu bir iki santim suya sok öyle nefes verme denemesi yap. böyle adım adım ilerle, en son kafanın tamamını suya sokarak nefes ver. suda oturup kalkarak, suya kafanı dalıp çıkararak nefes al-ver. alışırsın.
2) sırtüstü yatmaktan bahsediyorsan kulakların suyun içine girince dengeyi bulursun. yüzüstü suyun üzerine yatmaktan bahsediyorsan havuzun kenarına ya da deniz makarnasına vs tutun ve vücudunu dümdüz tutmaya çalış. bacakların, belin, sırtın hepsi aynı hizada olsun. su yutmaktan korkma, batmaktan da korkma. yüzme öğrendiğinde istesen bile suda batmanın çok çok zor olduğunu göreceksin.
3) burun tıkacı kullanma, sorunlu kulakların yoksa kulak tıkacı da kullanma.
  • kalimotxo  (12.06.11 22:42:46) 
1. ve 2. sorularınızdan, ben yüzmeyi bilmediğiniz sonucunu çıkarıyorum.

bir kaç saat en azından, özel ders alsanız?

teknik, hem yüzmenin bir spor olarak işe yaraması açısından, hem kendini sakatlamamak açısından, hem de yüzmenin zevk alınabilir bir eyleme dönüşmesi açısından çok çok önemli.

doğru teknikle yüzemiyorsanız, zaten kısa bir süre sonra bu iş çekilecek dert değil bırakacaksınız muhtemelen.

3. soru, öğrendikten sonra, kesinlikle gerek yok. en azından ben kullanmıyorum. gözlük ve bone yeterlidir.
  • magara adami  (13.06.11 00:08:30) 
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımsversiniz.Yüzmeye tekrar gittiğimde verdiğiniz teknikleri uygulayacağım umarım bu sefer olur..

@neysene: Girdiğim yer havuz

@magara adami:Zaten yüzme kurusuna gidiyorum.Ama grubumuz kalabalık olduğu için hoca herkesle tek tek ilgilenmiyor.Ve mesela sizin bu dediklerinizi hoca söylemiyor, gittikçe alışırsın diyor.Tekink bilgiye ihtiyacım olduğu için size sordum.Tekrardan çok teşekkür ederim sevgili eksisözlük yazarları :)
  • hayatkafe  (13.06.11 09:32:28) 
Birde bir sorum daha var arkadaşlar ağızdan mı nefes vermek daha kolay yoksa burundan mı?Hangisi daha avantajlı?

Birde yüzmeyle ilgili bildiğiniz püf noktaları benimle paylaşırsanız çok minnettar kalırım.Yardımlarınız için teşekkürler..
  • hayatkafe  (13.06.11 16:06:50) 
?


  • hayatkafe  (15.06.11 20:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.