[]

Osmanlı armasındaki Güneş - Güneş Tanrısı Ra 'yı mı temsil ediyor?[Tekrar]

şimdi size saçma gelmiş yada uydurma gelmiş olabilir fakat bir ilişkiden dolayı soruyorum. Atatürk üniversitesinden bir hoca osmanlı armasını osmanlıya "ingilizlerin" hediye ettiğini söylüyor. burdan yola çıkarsak:

hristiyanlık yahudiler tarafından deforme edildi ve aslını kaybetti. deforme edilirkende bazı masonik izler bırakıldı. masonlar bilindiği üzere kabala ve büyücülükle uğraşır. ve kabala büyüsü süleyman mabedinden haçlı seferleri sırasında çalınan ahitlerden öğrenilmiştir. bu ahitler yahudilerin babilden kovulmadan önce öğrendiği büyülerin kağıda yazılmış hali ve bunlara "mısır" büyücülüğüde eklenmiş. bilindiği üzere mısırda büyücülük gelişmiş. ve bunlarda bütün tanrılarını temsil eden RA'ya taparlardı. işte tersten bi uzanım yaparsak:
RA > mısır >mısır büyücülüğü > ahitler >yahudiler > hristiyanlığın deformasyonu > masonluk > hristiyanlıkta mason izleri > ingilizler (ensest ve hür mason kraliçe) > osmanlı arması >güneş RA

şimdi bilinmesi gereken birşey daha Neden hristiyanların ibadet yaptığı pazar günü ingilizcede "sunday" yani "güneş" günü....ve neden isa-meryem resminin arkasında güneş var ??

www.arastiralim.com
hepsi Ra....peki osmanlı armasındakide Ra mı?
(osmanlı armasında güneş osmanlı turrasnın etrafındaki sarı bölgedir. linktede mevcut)

 
sorunun cevabı sayılmaz ama, zeitgeisti izleyebilirsiniz. birden çok varmış bundan, hangisi olduğunu bilmiyorum ama, pagan ve kitabı olan dinlerin benzerliklerinden bahsediyordu bir tanesi.


  • magara adami  (12.06.11 17:39:16) 
Buna inanmak gerçekten boş. Neden bu kadar emin bir şekilde söylüyorum? Şöyle açıklayayım.

İngilizce'deki gün isimlerinin neredeyse hepsi İskandinav mitlerinden alınmıştır.

Sunday -> Güneş günü
Monday -> Ay günü
Tuesday -> Tyr'in günü
Wednesday -> Wodan'ın günü
Thursday -> Thor'un günü
Friday -> Frej'in günü
Saturday -> Saturn'ün günü. (Bir tek Roma temelli gün bu.)

Güneş ve ay kültü sadece Mısırda değil, tüm dünyada mevcuttur.
İskandinav Baştanrısı Odin Güneş, Gökyüzü ve Savaş Tanrısıdır.
Mısır Pantheonunda en çok hürmet gören tanrı Ra, Güneş Tanrısıdır.
Sümer ve Babil Pantheonunda Baştanrı Anu, Gökyüzü, Cennet ve Güneş Tanrısıdır.
Yunan Pantheonunda Baştanrı Zeus, Şimşek ve Gökyüzü Tanrısıdır.
Aztek Pantehonunda Baştanrı Huitzilopochtli Güneş ve Savaş Tanrısıdır.
Türk Pantheonunda Göktengri, Gökyüzü ve Güneş Tanrısıdır.

Velhasılı, güneş kültü tüm dinlerin temelidir. "Yukarıda Allah var" cümlesinde bile güneşe ve gökyüzüne tapınma ibareleri mevcuttur.
  • g man  (12.06.11 17:45:31) 
verdiginiz link sanirim copy paste oldugu icin hatali.

www.arastiralim.com sayfasinda da yazildigi üzere "Tuğranın etrafındaki güneş motifi, padişahın güneşe benzetilmesinden ileri gelir".
padisahin günese benzetilmesi ise günesin sembol olarak hayat, dogum, ferahlik, isik, bilgelik, iyilik gibi anlamlara gelmesi.
  • shi aila  (12.06.11 18:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.