[]

TTNET internet hızının düşmesi.

Selamlar.

Direk soruyu soruyorum. TTNET netlimitsiz paket abonesiyim. Aylardır 800 kb/s ile download yapıyor iken son bir aydır -hatta bi ayı geçti- download hızı 400 kb/s civarında seyrediyor. TTNET online işlem merkezinde hız 8192/800 görünüyor ama modemin arayüzünde 4092/799 olarak görünüyor.

Bu hız düşüşünün sebebi nedir?

Tekrar eski download hızına kavuşmanın bi yolu yok mudur? TTNET müşteri hizmetlerini arasam böyle böyle desem bi güzellik yaparlar mı?

Hız düşüşünün adil kullanım sınırı ile ilgisi var mıdır? Her ay 100-150 GB arası download yapıyorum ama sadece bu ay hız düştü. Bir ayı geçmesine rağmen de düzelmedi.

Cevap veren herkese teşekkürler.

 
adil kullanımla alakalı. telekom bazen kafasına göre düşürebiliyor. kalkıp arayınca da adil kullanım hedesini aştınız diyor. 1 yıl içinde 2,3 kez başıma geldi.


  • derbeder58  (11.06.11 20:34:06) 
benim de 200'e düştü


  • desdinova  (11.06.11 20:48:32) 
adil kullanım maddesini bir aydan fazla işletme hakları yok. yani şöyle ki. mayıs ayında geçtiğiniz limit. 1 haziran itibariyle sıfırlanır. eğer sorun bundan kaynaklanıyorsa itiraz edin. fakat şöyle bir açıklamayla karşınıza çıkabilirler. biz zaten 8 mbit sabit internet veriyoruz demiyoruz. 8 mbite kadar tarifeniz. 2 mbitle bağlansanız bile onlara karşı bir savunmanız kalmıyor. ama yine de müşteri temsilcisine baskın davranarak alt etmek sizin elinizde. cya.


  • kutluata  (11.06.11 21:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.