[]

Bir dili tamamen hafızadan silip yerine başka bir dil öğrenmek.

X dilini hafızadan silip Y dilini öğrenmek ve onu ana dil gibi kullanmak mümkünmüdür.




 
hayır


  • roket adam  (11.06.11 18:26:17) 
evet


  • zunuduko relkirbet  (11.06.11 18:40:27) 
"oh fuck, oh shit"

oldu mu şimdi ? Şöyle içten bir "hay amına koyim" in yerini tutabilir mi ?
  • kimlanbu  (11.06.11 18:41:53) 
konu hakkında detaylı bir bilgim yok ama sadece şunu biliyorum ki anadili edinme biçimiyle diğer dilleri edinme biçimi birbirinden tamamıyla farklı.

wikipedia'daki language acquisition makalesinde bununla ilgili geniş bilgiyi bulabilirsiniz.

ayrıca; (bkz: first language acquisition) ve (bkz: second language acquisition).

bunun doğrultusunda "silmek" dediğiniz şey sizin tam olarak ifade etmeye çalıştığınız şeyi karşılamamakla beraber, eğer ki bir yöntem bulunup "silinebilirse" onun yerine geçecek dilin öğrenimi tamamıyla farklı olacağından aynı şekilde oluşturulamayabilir.

dil edinimi hakkında elimizde halen daha güçlü tezler var ama düşündüğünüz anlamda kesinlik yok, çalışmalar halen daha devam ediyor.
  • demcan  (11.06.11 18:48:38) 
bir dili ana dil seviyesinde (aksansiz vb.) kullanabilmek icin 12-13 yasindan once kullanildigi bir bolgede yasayip ogrenmek gerekiyor diye biliyorum.


  • magara adami  (11.06.11 19:02:58) 
2 dili de ana diliniz gibi konuşabiliyorsunuz, birini silmek diye bir şey yok. mesela ben şu an 4 dilde konuşup, okuyup yazabiliyorum; bunlardan ikisine ana dilim gibi hakimim (biri zaten ana dilim, diğerini de yurtdışında yaşarken öğrenmiştim). konuşmadığınız dil biraz geri kalabiliyor, argoyu bilmiyorsunuz falan ama tamamen de silinmiyor. ortamı olunca hemen telafi ediliyor.


  • kayranin kedisi  (11.06.11 19:57:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.