[]

Dağlıca Baskını

Hatırlarsanız Ekim 2007'de Dağlıca Taburuna baskın yapılmış, 12 askerimiz şehit olmuş ve 8 askerde kaçırılmıştı. Bu 8 asker yurda döndükten sonra tutuklanmış ve haklarında yayın yasağı getirilmişti.

Akşam vakti birden kafama takıldı. Bu askerler neden tutuklandı?


 
emre itaatsizlik.

(tam olarak şuymuş: "suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek") (bkz: pkk tarafından kaçırılan 8 askerin tutuklanması)
  • galadnikov  (10.06.11 21:16:05 ~ 21:17:59) 
Savaşmayıp kendilerini kaçıran kişilerle beraber gittikleri için de bir suç isnat edilmişti diye hatırlıyorum.


  • coldbound  (10.06.11 21:32:43) 
krox doğru hatırlıyorsun sanırım. ben de öyle hatırlıyorum. hatta baskının o askerlerin yardımıyla yapıldığını da duymuştum ne kadar doğru bilemem.


  • zunuduko relkirbet  (10.06.11 22:42:42) 
hayır arkadaşlar, bir tanesi (sanırım telsizci olan) dtp üyesi çıkmıştı.


  • cliffburton  (10.06.11 23:01:15) 
hiçbiri dtp üyesi falan çıkmamıştı, çamur at izi kalsın.


  • mesopotamian  (10.06.11 23:35:17) 
dtp üyesi kimse yoktu. telsizci (ya da adı her neyse askerde onun) kürt olduğu haber oldu. zira telsiz konuşmalarını çeviriyormuş türkçe'ye pkk telsizlerinden gelenleri yani.

sonra ona çamur atıld yardımcı oldu diye. sonra gündemden düştü. çamur at izi kalsın direk aynen...
  • siradan bir adam  (11.06.11 01:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.