[]

Kedilerimizden biri gitti :(

Arkadaşlar 15 günlük yavrularımızdan biri biraz önce öldü :( Annesi şu an durumun farkında gibi başından ayrılmıyor sürekli onu yalıyor ve yemeden içmeden kesildi. Geride 2 bebeğimiz daha var ve anne de hasta olucak zaten 7 aylık kedicik. Şimdi nasıl yapsakta bebeğini alsak yanından. Normalde bize sevdirir hatta kendi oynar biz bakarız ama şuan altına aldı bize de müsade etmiyor. Ne yapmalıyız?




 
başka bir yerde yemek verin, ilgisini çekin. olmuyorsa alın altından, çok bekletmeyin. bulaşıcı veya genetik bir durum olması ihtimaline karşı veterinere de götürün diğer yavruları. bazen kediciklerin kimyası yavrulamaya yetmediğinde böyle durumlar olabiliyor. diğer bebeklerin iyi meme emdiklerinden emin olun, sütleri azsa takviye yapın.


  • kediebesi  (10.06.11 08:44:05) 
Veterinerimiz geçen hafta ki muayenede çok sağlıklı olduklarını söylemişti. Sabaha karşı ishal olmuş bulunduğu kaptan anladığımız kadarıyla. Diğer 2 bebek zaten bu bebekten daha gelişmiş görünüyordu anne sürekli başlarında hem onu vitaminle destekliyoruz hem de yemek yiyor sürekli. Diğer bebişler de oldukça iyi emiyor ama üzgünüm çok :(


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (10.06.11 08:48:28 ~ 08:48:36) 
doğduktan sonra kedileri sevmek için hiç dokundunuz mu?
siz yemek bırakın ve uzaklaşın oradan, sakın ola diğer kedilere el sürmeyin..

  • Her Yer Kara  (10.06.11 09:15:07) 
Yer değiştirdik ama bir kaç gün sonra.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (10.06.11 09:22:30) 
insanlar elleyince yavru kedilere birşey olmuyor. bu bence bir şehir efsanasi. geçen gün annesinin yanında yavru alıp sevdim, hala canavar gibiler.


  • mea maxima culpa  (10.06.11 10:04:17) 
bir biyolog ve bir veteriner hekimine danışırsanız eğer insanın yavru kediyi ellemesinin ne demek olduğunu size anlatır..
anne kedi 500 tane yavru kedinin içinden kendi kedilerini seçebilir.. nasıl ama?
gidin bir de o kedilere dokunun bakalım sonuç ne olacak.. kedileri bulabilecek mi?
  • Her Yer Kara  (10.06.11 10:10:37) 
@her yer kara biraz fazla abartmıyor musunuz? insanın kendi kedisi, kendi evinin içinde yavrularına dokundu diye yavrularını tanımamazlık etmez ve bu yüzden yavru kedi ölmez.

benim kedilerimden birisi benim evimde doğdu. annesi ve kardeşi ile bence 4 ay kaldılar. yavruları aldım, sevdim hiç bir şey de olmadı.

kedilerin koku duygusunu ve kokularını bir insan dokunuşu ortadan kaldırmaz.
  • mea maxima culpa  (10.06.11 12:32:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.