[]

basketbol spiker ve yorumcuları

neden amerikan aksanıyla konuşuyorlar? o kelimeleri bitirirken yaptıkları vurgular... lan napsak da yabancı kelime kullansak demeler... midem kalktı yahu. nasıl izin veriliyor bunların çalışmasına? bütün gün ingilizce dinliyorlar anlatıyor olabilirler de abi bu ne ya spikersin sen. spikerlerden biri trabzonda yaşamaya başlasa zamanla lazcaya kaysa dil tutarlar mı o adamı orda? neyse soru birinci cümlede:)




 
asıl cevap; "sanane..."
ve oyuncuların isimlerini söylerken amerikan aksanıyla söylüyorlar. sen ne diyorsun "lıbıron cems" mi? vurgusuz falan..? orijinali daha güzel.

  • merdümgiriz...  (10.06.11 04:44:09) 
ya gereksiz gereksiz cevapları silmek olsaydı ne güzel olurdu:)
kardeşim o zaman bu işin doğrusu ne söyle de bilelim. usain bolt hüseyin oluyo yujein oluyo e ne olacak bu işin sonu. ya hepsini amerikan aksanıyla söyleyelim ya jamaicalının nasıl okunuyosa öyle söyleyelim ya da türkçe okunuşunu söyleyelim. ayrıca ne demek sanane ya halt yemiş ilkokul çocuğu gibi. o adam ben izleyeyim/dinleyeyim diye orda.

  • sarper361  (10.06.11 04:53:09) 
keşke cevapları beğenme seçeneği de olsa :)
"ayrıca ne demek sanane ya halt yemiş ilkokul çocuğu gibi." beğendim.

soruya gelecek olursak alternatifi yok galiba türkiyede o ikilinin, bi' süre dinleyince alışılıyor, kasti yapmıyorlar gibi görünse de biraz çaba gösterebilirler düzeltmek için.
  • y e k  (10.06.11 05:23:45) 
keşke gereksiz soruları da silmek olsaydı. hatta millete yorum begendiremeyince çocuk bilmemne diye laf dalaşına giren yaszarları da silsek. faşik olalım hepimiz.


edit: merdümgiriz tekrar okudum ve sana laflar hazırladım.. haksızsın ibne..
  • cagdassalur  (10.06.11 05:54:22 ~ 11:22:31) 
maçı izlemedim ama sanırım murat murathanoğlu sunmuş. adam uzun seneler amerikada kaldı ve işi gereği sürekli oraları takip ediyor. normal böyle konuşması.


  • tai  (10.06.11 08:20:48) 
malum spikerlerin "aksan farklarını" ve "ingilizce kelime kullanma alışkanlıklarını" eleştirmenizi anlıyorum, hakkınızdır. ama bu duruma şaşırmanıza ve "nasıl izin veriliyor çalışmalarına" demenize koca bir yuh çekmek istiyorum. hadi kk'yı geçelim o yeni ama murathanoglu dediginiz adam 1980lerin sonlarında trt3'te nba maçları sunmaya başlayarak yabancı basketbolu bu ülkeye öğreten adamdır (ondan daha eski bu işe dalan y. granit gibi eski toprakları tanırım ama onlar asla ulusal medyaya çıkıp eğitici yayın yapmadı).

şimdi bu adam koskoca 2-3 jenerasyonun nba öğrenmesini sağlayan, "tv basketbol yorumcu ve spikerlerinin michael jordan'ıdır" bana göre. dün işe başlamış yeniyetme biri değil.

bu yüzden de aksan ve yabancı kelime kullanımına katlanacaksınız emekli oluncaya kadar. yok olmayıp da laklaka devam ederseniz, 3-5 aydan daha uzun süredir basketbol izleyen veya oynayanlardan sert cevaplar alabilirsiniz.

not: yaş 1x'li mi 2x'li mi?
  • 507  (10.06.11 10:59:34 ~ 11:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.