[]

Bursa gezisini planlamama yardım eder misiniz?

Patronun arap misafirleri gelicekmiş, Bursa'yı görmeyi çok istiyorlarmış, onlara rehberlik etme görevi de şirketin kerizi olarak bana patlamış. Olay şu kardeşlerim: Haftaya çarşamba günü İstanbul Taksim'den çıkıcaz, altımızda arabamız ve yolu bilen şöförümüz olucak, Bursa'ya varcaz, teleferiğe binip Uludağ'a çıkıcaz, manzara görüp inicez, aralarda biyerde kişi başı maksimum 30 TL'lik bi yerde yemek yiycez, sonra da -bunlar arap ya meraklılar- Bursa'nın önemli birkaç tarihi ve dini yerini görüp saat 6-7 gibi otelde olucaz. (Otel merkezi imiş.) Şimdiiii,

1)Taksim-Bursa arası arabayla kaç saat sürer?
2)Teleferik çıkış-iniş ne kadar sürer, çıkınca ne yapılır? Yemek yenir mi, yenir ise pahalı mıdır? Nereyi tavsiye edersiniz?
3)Bu olaydan sonra kaç gibi şehirde oluruz ve nereleri gezmemiz gerekir?

Bi el atıverirseniz duacınız olurum...

 
taksim bursa özel arabayla trafiksiz 2.5 saat falan sürer.
teleferikle gidip gelmeniz zaten hiç zaman kaybetmeden binseniz yarım saati geçer. gezmenizi saymıyorum zira teleferikten iner inmez görülecek birşey yok bakacak civarlarına gitmeniz gerek minibüslerle 15 dk falan sürüyor.
yemek konusunda uludag kebapçısı(kent meydanının orada eski dükkanları sorsanız gösterirler) öneririm orada iskender yedirin iskender falan yalan en iyisi uludag kebapçısı.

görülecek yerler tophane orhagazi osmangazi türbeleri. yeşil türbesi yeşil cami ulucamii ulu çınara götürebilirsiniz ekstra olacak tam olarak bilmedigim çekirgeden uludahga çıkarken bir türbemsi birşey vardı oraya.

bu bahsettigim olayların hepsini uludaga çıkmak haric şehir merkezinde yapacagınız için şehir merkezinde kaçta oluruz gibi bir derdiniz olmaz.
son olarak geçmiş olsun.
  • exodia  (10.06.11 00:38:53) 
ulu camiye gitmişken koza hana da bi girerseniz hem değişik gelir onlara hem ipekler falan hoşlarına gidebilir.


  • somethinginthewayshemoves  (10.06.11 01:36:31) 
1-yemeği iskender'de yiyin. sönmez iş sarayının arkasında 30 tl filan tutar ama turistik iskender için bir numara bir yer.

2-istanbuldan bursa'ya feribotla giderseniz zamandan çok kar edersiniz. yenikapı-güzelyalı.

3-teleferikten inince heykele inin aşağıya doğru arabayla. işbankasının ordan yukarıya sapın, kale kapısı gibi bişey var ordan başlayın gezmeye. karşısında tophane var zaten, istiklal şehitleri var, osman gazi-orhan gazi türbeleri. ordan yukarı çıkın II. Murat cami, I. murat cami, külliye cart curt her şey o yol üzerinde eski bursa evleri var,faruk saraç myo var. dokuma fabrikası, camiler, hamamlar ıvır zıvır zaten semtin adı muradiye.

4-tabi önce ulucami.
  • karrdanadam  (10.06.11 09:40:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.