[]

ya size de oluyor mu

ya bu bana son zamanlarda çok sık olmaya başladı. arkadaşlarınızı görmek istiyorsunuz, yakın-uzak farketmez, bir şekilde bir buluşma, görüşme ayarlanıyor..

hal hatır soruşma faslından sonra, max 20 dakika içinde, ben kendi kendime "off amk kimlerle arkadaş olmuşum ben böyle" diyorum, kaçıp gidesim geliyor. bir şekilde akşam bitene kadar, kimseyi kırmamak için he canım he gülüm deyip oturuyorum orda, nerdeyse hiç katılmıyorum konuya. dinleyici ve sıkılan olmayı seçiyorum..

eve geldiğimde "anasını satayım oturup film izliyeydim daha iyiydi" diyorum, üstelik bunu dediğim insanlar, zamanında ayrı günümüz geçmeyen, uzun yıllardır tanıdıklarım oluyor genelde. bu bir nedir?

edit: bahsettiklerim belirli kişiler değil, arkadaşlarımın neredeyse hepsi.

 
değişimdir. insanlar değişir. siz de değişmişsiniz. arkadaşlarınızdan eski tadı almıyorsunuz.


  • girl in a coma  (09.06.11 23:22:48) 
aynen. en kanka arkadaşımla dahi 20 dakikada tüm sohbeti bitirip birbirimize bakmaya başlıyoruz. eskiden ne konuşurdum da vakit geçerdi diye düşünüyorum da yok. çıkamadım işin içinden. yalnızlığa alışmakla ilgili olabilir.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (09.06.11 23:23:39) 
Oluyo' ve kahroluyorum :( Yeni insanlarla tanışmaya bak.


  • buf-e kür  (09.06.11 23:37:59) 
bahsettiğiniz insanlar ne yapıda olursa olsun, ortak bir nokta bulup eğlenmeye çalışmalısınız. kişisel ve iş hayatınızda, sık sık bulunmak istemediğiniz çevrelerde, bir araya gelmek istemediğiniz insanlarla beraber olacaksınız. "sıkıldım, gidiyorum" diyemeyeceğiniz ortamlara gireceksiniz.

genelde kabul edilmez bu ama, muhtemelen karşınızdaki insanları küçük dünyalı insanlar olarak görüyorsunuz. siz kendinizi geliştirdiniz ve geliştirmeye devam ediyorsunuz ama onlar bu süreç içerisinde yerlerinde saymışlar.

basit tabiriyle "esnaf", elastik tabiriyle "esnek" olmanız gerek. aksi taktirde siz zamanla yalnız ve mutsuz olursunuz, o insanlar küçük dünyalarında eğlenmeye devam ederler.

not: o süreçten geçen biri.
  • falandankorkmamfilandankorktugumkadar  (09.06.11 23:41:15) 
Bence bunun nedeni yabancılaşma diye düşünüyorum...


  • livaneli kadir  (09.06.11 23:42:02) 
güzel bir noktaya parmak basmışsınız. daha önce üzerinde hiç düşünmemiştim ama tespit doğru sanırım. arada oluyor bana da.

ancak edit'iniz uymuyor bana. böyle düşünmediğim arkadaşlarım çok fazla.
  • yvandal  (09.06.11 23:44:36 ~ 23:45:17) 
ben onları garipsemiyorum veya kötü olduklarını düşünmüyorum da kendimi aralarında tuhaf hissediyorum, orada olmamalıymışım gibi. :) herkese dönem dönem oluyor herhalde bir dereceye kadar normal.
yalnız biraz düşününce fark ettim ki bu durum bende doğuştan beri var sanırım, o yüzden benim normalim de pek doğru olmayabilir.

  • kediebesi  (10.06.11 00:16:01 ~ 00:17:07) 
çok normal.. ama çözümü de kolay..buluşmamak..yeni insanlar tanımak vs..


  • sorumvarbenim  (10.06.11 18:21:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.