[]

Plakasını aldığım, aracımıza çarpıp kaçan araca ne yapabiliriz?

Soru başlıkta. Plakasını aldım, markasını, rengini, modelini biliyorum. Park yerinden çıkarken park halindeki aracımıza çarptı. Aracı annem kullanıyordu ve içinde değildi ancak ben içeride oturuyordum. Kadın arabaya çarpınca indim ve durmasını istedim ama çarptığını görmesine rağmen basıp gitti. Arabada ufak hasar var, hasarında değilim ama bu aracın ceza almasını istiyorum. Kadın çarptığını inkar etse benim şahitliğim annemle akraba olduğumuz için sayılır mı?




 
olayı gördüysen polise bildirirken kaçan araç sizin araca neresi ile çarptığını anlatman gerekir. Eğer doğru söylüyorsan öteki araçta sizin aracın boyası ya da çarpma yerinde darbe izi bulunacaktır. Böylelikle gerekli tutanağı tutturup ceza alabilir. Bu sayede hasarınızı da ona yükleyebilirisiniz. Olayın üzerinden çok geçmemesine dikkat edin. Bu saate kadar nerdeydin gibi sorularla karşılaşmayın. elinizi çabuk tutun.


  • erty  (09.06.11 17:55:15) 
peki ya kadının aracına bir şey olmadıysa?


  • kayranin kedisi  (09.06.11 18:09:15) 
Böyle bir uygulama var mı veya o kadar uğraşırlar mı bilmiyorum ama o park bölgesinde kamera falan varsa belki oradan çıkabilir bir şeyler?


  • xenophobe  (09.06.11 18:27:10) 
kadına o saatlerde nerede olduğu sorulur, gerekirse mobese vs. incelenir. çok sinir oldum bende şimdi. şikayet edin lütfen


  • cliffburton  (09.06.11 18:27:28) 
polisin ilgilenecegini hic ama hic sanmiyorum... hele ki boyle kucuk bir olay ile. basimiza neler geldi ama polis kilini bile oynatmadi zamaninda. sigortaniz varsa sigorta firmasi ile gorusun bence 1 de... cok gicik 1 durum :( gecmis olsun


  • kamyonsans  (09.06.11 18:35:03) 
polis bir sey yapmiyor. plakayla savciliga gidip sikayetci olmaniz gerekiyor.


  • magara adami  (09.06.11 18:41:17) 
daha önce mobeseli bir yolda aşırı hızdan dolayı virajı alamayıp en sol şeritteki aracımın sağ tarafına çarpıp aynı hızla devam eden aracın rengini ve modelini biliyordum ancak polis "ölseydiniz mobese kayıtlarına bakardık ama ölmediğiniz için önce hastaneye gidip alkollü olmadığınıza dair rapor almanız, sonra da savcılığa başvurmanız gerekir." demişti. o yüzden mobese işine pek güvenemiyorum. kadının ehliyetinin olduğunu bile sanmıyorum, o kadar geniş bir alanda geri geri dosdoğru park eden bir araca çarpmak zor iş çünkü.


  • kayranin kedisi  (09.06.11 18:42:38) 
polis ancak o durumda bakar guzel yazmissiniz :)))

ankara'nin gobeginde sehir magandalari silah cekip uzerimize yuruduler. hemen yakinda karakola gittik araci modelini filan verip ekiplere anons yapsinlar diye bekledik filan ama bize inatla o silah miydi emin misiniz ? silahi gordunuz ama modeli neydi gibi sacma sapan sorular sorunca anladik ki bu ulkede isinizi halledebiliyorsan kendin halledeceksin :)
  • kamyonsans  (09.06.11 18:59:54) 
ben de ankara'dayım ve evet trafiğin sıkıştığı bir noktada tam önümdeki aracın sürücüsü yandaki tehlikeli madde taşıyan tankerin sürücüsüyle küfürleşiyordu. biri levyeyle çıktı, biri silahıyla kazara ateş etse patlayabilecek tankere doğru yürüdü. az ilerde polisin de trafikte olduğunu görünce aracımdan inip polise haber verdim ama başlarına iş almak istemediler. neyse ki silahlı magandanın yakınları adamı sakinleştirdi, biz de tanker sürücüsünü aracına bindirdik de bir facia yaşanmadan atlatıldı olay.

bugünkü çarpıp kaçma meselesinde de kadın aracından inip "kusura bakmayın, aynamı kontrol etmeden parktan çıkmaya çalıştığım için size çarptım. bir şeyiniz var mı?" diye sorsa zaten ben ufak bir hasar için polis çağırmayacaktım. fakat durmasını istediğim halde basıp gitmesine çok sinirlendim. yayalara, hayvanlara çarpıp da basıp gidenler bunlar işte. anlayamıyorum gerçekten.
  • kayranin kedisi  (09.06.11 19:16:48) 
Sağ şeritten soldaki kavşağa girmeye çalışıp arabama çarpan bir kadın şoför oldu zamanında. İnip kendi aracına baktı ve kendi aracında hasar olmadığını görünce arabasına binip kaçtı. Plakasını aldım ve karakola gittim. Polisler şikayet dilekçesi yazmamı söyleyip başlarından savdılar. Tanıdık bir komiser aracılığıyla arabanın sahibini öğrendim. Sonra arabanın sahibinin telefonunu buldum. Telefon açtım ve şu tarihte aracınız bir araca çarpıp kaçmıştır, hakkında savcılığa ve karakola şikayet var dedim (böyle bir şikayet yapmadım). Sonraki on gün peşimden koşturdular. Yok kadının acelesi varmış ondan gitmiş, benden özür dilemek istiyorlarmış vb. Dedim peki bir insan çarpmış olsa ne yapacaktı? Ben aracımın maddi hasarının peşinde değilim. Yapılan hayvanlığın bedeli olmalı. Aracınızı yaptırın biz karşılayalım ama şikayetinizi geri çekin diye günlerce yalvardılar. En son aradıklarında şikayetimi geri çektim dedim. On gün kan kusturdum ve sinirim böyle geçti.


  • plastik turambar  (09.06.11 19:23:38) 
zaten trafikte de biraz anlayış, biraz saygı ve biraz da sevgi olsa bir şey olmayacak... zaten büyük şehirde yaşıyoruz ve ufak tefek şeylerin olması kaçınılmaz. bugün arkadaşın başına gelen olayda dediği gibi kusura bakmayın, istemeyerek oldu dese bir sorun olmayacak. zaten büyük çoğunluğun kaskosu filan var. onlar biraz saygılı olsa biz fazlası ile anlayışlıyız. her gün trafikte başıma farklı farklı olaylar geliyor ve ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :) bir arabanın önüne geçmenin büyük yetenek ve akıllılık! sayıldığı, sinyal kullananların salak! olarak düşünüldüğü bir anlayışın tam içindeyiz :)


  • kamyonsans  (09.06.11 20:45:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.