[]

Coca colanın gizli içeriği [böcek]

alttaki videoyu izledim ve sizin bu konu hakkında görüşlerinizi almak istedim. alttaki yorumlara baktığımızda iki aykırı görüş çıkıyor:
1) ulan 2 milyar insanın içeceği coca colaya nası bukadar böcek bulsunlar: kültür ortamında yeterince üretmek mümkün değilmi?
2) rengi ve aroması için karamel kullanılıyor. niye bu böceği kullansınlar aroma için : bi başka videoda bu böceğin bir zaman sonra bağımlılık yaptığı ve aslında bağımlılık yapan şeyin coca yaprağı değilde bu böceğin olduğu söylenmiş. hatta yerel halkında bu böcekleri kurutarak tüketiyormuş. çünkü o zamanlarda uyuşturucu yasaklanmış ve coca yaprağının satın alındığı yerin "dünyada yasal coca yaprağı satan (tabiyki kokaini alınmış şekilde) tek yerden alıyormuş bunu coca cola. (jack mingo'nun kitabında yazıyor).
www.youtube.com

görüşleriniz nedir

 
(bkz: cochineal)


  • valthoron  (08.06.11 20:57:08) 
böcek varmış diyorlar ama çekirge vs tadı güzel belirtiyim.

fare var diyorlar açlıktan fare'den beter şeyler yiyenler var öyle duydum

bir şey zararlı olmayınca insana zarar vermiyor diye duydum.

geçen markete gittiğimde otomatik olarak kola almadım yani almama iradesi gösterebildim. isteyen almayabiliyormuş.

bir de bu tür ürünler çok sıkı denetimi olan ülkelerden geçmiştir. mesela avusturalya.

son olarak gıda boyaları nasıl üretiliyor bunu da araştırılmasını istiyorum.

halkımız belki keşfedilen şeyleri tekrar keşfeder.
  • latios  (08.06.11 21:00:57) 
bir de mc donaldsın hayvanları canlı canlı dev kıyma makinesine atması videosu vardı, ya da mesela contoriuma de ciddi ciddi inananlar var, allah akıl fikir versin. bu kadar zor değil, googlelamak birkaç dakika almıyor, aramaya inanın, bi araştırın, sorgulayın, her boka inanmayın.


  • jemjum  (08.06.11 21:00:59) 
ülkücü murat herşeyi açıklamış, fakat antalya mahkemesi biraz sallama geldi bana.
şaka bi yana kolada cochineal olduğu yıllardır söylenir ama gerçek mi bilinmez. varsa bile renklendirici olarak kullanılır.zaten renklendiriciler/tatlandırıcılar ya bitkisel hayvansal ya da sentetiktir. çok şansımız yok yani

  • big bang  (08.06.11 21:05:37) 
böcek falan değil, fare kuyruğu kullanıyorlar. asitlensin diye içine tükürüyorlar. hatta en son hamamböceği çıktı koladan tatlandırıcı niyetine.


  • cunku kardes degiliz  (08.06.11 21:07:09) 
ya en basitinden yurtdışından türkiyeye bardak getirtmek istersen (satmak için) o bardağın sağlığa zararlı olmadığını belgelerle ispatlamak zorundasın. yani en basitinden bardak için bile bunlar istenirken dünyaca ünlü bir marka fare kullanır mı? manyakmısınız olum siz?


  • seljax  (08.06.11 21:16:40) 
@seljax eğer arkasında dünyaca ünlü bürokratlar varsa mümkün. hem türkiyede öyle bi sağlık şartı arandığınıda nerden çıkardın.
sağlık bakanı açıklama yapıyor: üzerinde sağlık bakanlığından izin ile üretilir ibaresi olan ürünler sağlıklı olacak diye bişey yok!?!

  • neysene  (08.06.11 21:21:24 ~ 21:21:55) 
allah için sabredip izleyebilen var mı bu videoyu.
ülkücü hareket ne alaka a.q ya bi kere.

  • karrdanadam  (08.06.11 23:25:45) 
:D güzel


  • neysene  (09.06.11 00:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.