[]

Basketbol Ustaları Bakın Hele

Şimdi şöyle anlatayım. arkadaşlarla iddiaya girdik. 2 ye 2 lik bir basket maçı yapacağız ve bizim takım pek güçlü değil ama iddiadan cayamıyorum tabi.

bizim takımdaki 2 kişiye a ve b dersek

a: 186 boy iyi dripling, iyi bitirici, kuvvetli ve kötü şutör
b: 185 boy kötü dripling, kötü bitirici, kuvvetli ve kötü şutör

rakip takımdaki 2 kişiye de c ve d dersek

c: 185 boy ortalama dripling, ortalama bitirici, ortalamanın üstü kuvvet, kötü şutor
d: 165 boy iyi dipling, ortalama bitirici, zayıf, şutör özelliği bilinmiyor.

soru : arkadaşlar bana öyle oyun planları önerinki kolay sayı bulabilelim. a kişisini d kişisi ile birebir bırakma üzerine kurulu oyunlar çok hoş olabilir.

 
rakip takımda ki 165 yeterince hızlıysa sizin için avantaj sandıgın sey dezavantaj olarak gerı donebılır size:)


  • lord henry  (08.06.11 20:31:17) 
hızlı değil hocam o kadar. sıkıntı olmaz bire birde.


  • jangbogo  (08.06.11 20:40:46) 
d'nin şutu ortalama ise c-d takımı yenir. siz a-b'siniz sanırım. d'nin de şutu kötüyse alan savunması yapın:) kapatın içeriyi, şuta zorlayın onları.


  • baldur  (08.06.11 21:12:48) 
boy avantajı sizde, sağlam rebound toplayın. her türlü yersiniz.


  • take me rufee  (08.06.11 21:15:50) 
20 cm, normal şartlarda çeviklik farkının ortaya çıkması bakımından önemli bir boy farkı. oyunun sonlarına doğru -bir de iyi şut buluyorsa- epey yıpratabilir.

Yapacağınız şey alan savunması yapıp elemanın şutlarını riske etmek ve bol bol ribaunt almak.

Hücumda ise sürekli pota altında paslaşarak oynamak ve ufak elemanın müdahale açılarından uzak durmak. Maçı önde götürürseniz sonlara doğru herkesin şutu düşeceğinden kazanırsınız.
  • pozzecco  (08.06.11 21:19:28) 
kuvvet olarak üstünsünüz madem hakem de olmaz heralde biraz dirsek falan atın yıpratın ufak olanı. faul maul diye itiraz ederlerse " aa erkek oyunu bu o kadar olur hiç nba maçı izlemiyonuz mu diye ayak yapın. " iş büyürse kavga çıkarın hem döversiniz hem arada iddiayı kaynatırsınız.


  • piszenci  (08.06.11 21:27:33) 
kuvvet olarak bizim takım çok üstün. o yüzden reboundlara oynamak mantıklı dediğiniz gibi. olabildiğince vücut teması kurup adamları yıpratmak mantıklı piszenci +1


  • jangbogo  (08.06.11 21:29:22) 
pick and roll çalışın :P bahsettiğin kadarıyla perdelemelere karşı cevap vereceklerini sanmıyorum. yardım getirecek bir üçüncü oyuncu da olmadığından perdeleme sonrası rahatça basket bulabılirsiniz:

www.youtube.com
www.youtube.com
  • 17 panda gucu  (08.06.11 21:47:34) 
sürekli olarak kısanın savunduğu adamdan hücuma başlayın, yardım gelmezse kısanın savunduğu bitirir, gelirse diğer adam boşta kalır, bitirir.


  • charlesbukowskiineksi  (08.06.11 22:45:57) 
pick n roll +1111


  • kim milton nielsen  (09.06.11 12:48:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.