[]

Ucuz USB Ses Kartı Önerisi

Merhaba,

Netbook'ta line in yok, mic in de mono, gitar kaydedemiyorum. Tek kanala razı olsam bile gecikme var.

Güzel bir ses kartı almak isterim tabii, ama ev kiramı ve faturalarımı yatırdıktan sonra burstan geriye bir şey kalmadığından ucuz bir çözüm aramaktayım.

Creative Sound Blaster Easy Record işe yarar gibi duruyor. RCA girişlerle ve line in ile stereo kayıt yapmak mümkün diyorlar. Kullandınız mı? Buna alternatif bir şey de olur, gecikmesiz stereo kayıt yapabileyim, yeter şimdilik.

www.chip.com.tr

 
  • samfisher  (08.06.11 16:52:40) 
Normal olan mikrofon girişinin mono olması zaten. Kayıt yapacağınız kanalı mono olarak açarsanız iki taraftan da ses gelecek şekilde mono kayıt yaparsınız.


  • johan sebastian  (08.06.11 17:05:14) 
Stereo kayıt yapmak istiyorum. Artık bazı mikrofon girişleri stereo oluyor yazmışlar ayrıca.


  • fadetoreality  (08.06.11 22:27:34) 
Siz stereo kayıt yapmak istiyorsunuz da gitarın ya da mikrofonun çıkışı zaten mono. Mikrofonun tek bir tane diyaframı yahut membranı olduğu için çıkışın stereo olması demek sağ ve sol kanala aynı sinyalin gitmesi anlamına geliyor. Zaten bunun için stereo mikrofonlama yahut stereo imaj alma teknikleri kullanılıyor.

Ama giriş illa ki stereo olacak diyorsanız bunun için ucuz yollu creative ve onun ayarında ses kartlarına bakmanız gerekiyor.
  • johan sebastian  (09.06.11 00:29:25) 
Pedalın çıkışı stereo. Doğrudan line in'e bağlıyordum eskiden.


  • fadetoreality  (09.06.11 13:08:35) 
Sonuç: Sanırım kabloda sorun varmış. Mikrofon girişine pedalı bağlamak suretiyle stereo kayıt yapabiliyorum, hem de gecikme olmadan. Netbook canmış.


  • fadetoreality  (13.06.11 15:47:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.