[]

erasmus

merhaba ,ankara üniversitesi öğrencisiyim, bu sene birinci sınıftayım ve seneye erasmusa gitmek istiyorum ama başvuru tarihlerini kaçırdım, dün danışmanımla konuştuğumda seneye ilk dönem sonunda sınava girip ikinci dönem gidebilirsin dedi,bildiğim kadarıyla bizim okulda senede bir kere erasmus sınavı yapılıyor.konu hakkında bilgisi olan var mı,gidebilir miyim seneye ikinci dönemde erasmusa?




 
ben duymadım öyle bişi hiç. sınav yılda 1 yapılıyordu bizim ünide.


  • roket adam  (07.06.11 18:34:19) 
zaten başvuruları da aynı danışman yüzünden kaçırdım ,1.sınıfta erasmusa başvuramazsın demişti.yani şimdi türkiye'de ilk dönem sınavını yapıp ikinci dönem erasmusa gönderen bir üniversite yok mu?


  • bolungarvik  (07.06.11 18:50:54) 
Çoğu okulda erasmus sınavı 2 kere oluyor. Güz ve Bahar dönemi için.

Güz dönemi gidecekler için Bahar döneminde mart ayı gibi sınavları oluyor.
Bahar dönemi gidecekler için güz döneminde okulun açıldığı ilk günlerde başvuruları ekim başı gibi de sınavları oluyor.

Hibeler avrupa birliği tarafından ödendiğinden her okul güz dönemine daha fazla öğrenci yolluyor ancak kalan hibelerle bahar dönemine öğrenci yollanabiliyor. Bu yüzden genelde ilk dönem gitmek daha kolaydır erasmusa.

Sen, seneye ilk dönem okulun açıldığı zaman başvuru tarihlerini takip et. Başvuru yapıp sınava girebilirsin kazanırsan 2.dönemde erasmusta olabilirsin. Kontenjan yetmezse de 3. sınıfın ilk dönemi için sınava girmene gerek yok aldığın puan ile başvuru yapabilirsin tekrar.
  • croswell  (07.06.11 18:55:53) 
kendi okulum için konuşayım:

bir dönemde bir sınav oluyor. 1. sınıfta gayet de başvurulabilir ve 2'de gidilebilir. bizde kaçırınca ertesi yıl beklenir.

iki sınav hiç olmadı burada
  • rondo alla turca  (07.06.11 20:21:16) 
ben de hiç duymadım senede iki sınav yapan okul ,ayrıca bu seneki erasmus hareketliliği ilanını da okudum orada da rastlamadım.yarın gidip erasmus kordinatörüne sorucam direkt.


  • bolungarvik  (07.06.11 20:37:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.