[]

Kocaeli'deki Adalet Köprüsü

izmit'e yeni yapılan adalet köprüsünü mimari açıdan doğruluğunu, estetiğini veya büyüklüğünü inceleyebilecek kimse var mı? çünkü bana aşırı derecede çirkin ve yanlış yapılmış bir yapı gibi gözüküyor.




 
çok ilginç :) bridge on the river kwai deki muhabbet gibi. belediye yaptırdıysa gerekli testler yapılmadan öyle bir binanın yapılması mümkün değil eğer dediğin gibiyse. ne açıdan çirkin ve yanlış geldi? yani sadece çirkin duruyor diye sorgulanamaz ama konuyla ilgili yerel gazetelere,mimarlar odasına ve hatta bilgi edinme kapsamında devlete soru sorabilirsin.


  • nihilanth  (10.04.08 23:18:18) 
gerekli testlerin hepsinin ya da çoğunluğunun yapıldığına eminim ama burasının nasıl bir ülke olduğu unutulmamalı. para yeme/yedirme işlemidir burda dert ama hakikaten de çok bayağı bir köprü ve estetikten oldukça uzak görünüyor. sorunlu bir yapı olsa (en azından görünüş itibariyle) bunun yerel haberler de fln çıkacağını düşünmek de hayalle denk olur. izmit'te yaşayan mimar veya yapı işlerinden anlayan sourtimes kullanıcıları için sormuştum.


  • hikaye mesture  (10.04.08 23:58:44) 
üzerindeki dönüşler acaip keskin, bir anda 90 dereceye yakın dönüşler yapmanız gerekiyor ve direkt yola atlıyorsunuz, çok sakat. ayrıca ortadaki benzinliği istimlak edemedikleri için şu anda alttaki e-5'le bağlantısı tam istenen şekilde değil.

sonuç olarak trafiği rahatlattığı kesin, ama hatalı bir durum var ortada.
  • darknum  (11.04.08 00:08:57) 
Kendimi Bildim bileli İzmit'te yaşarım, Adalet köprüsünü ilk defa duydum. Meğersem hergün hayatımı riske atarak geçtiğim yermiş!! Allah düşman şehirlerinin bile başına vermesin.
Hele o Carrefour'dan alınan kısma yapılan bağlantı ayağı.. İstanbul yönünden köprüye gelirken girilen keskin virajımsı yer..

  • mabl  (11.04.08 01:30:47) 
Oradaki yollar çok karışık gerçekten. Arabayla gitmek de yürümek de ayrı ayrı işkence..

Bence bu daha önceki yıllardan beri var olan projesizliğin ve düzensizliğin eseri. Ben çocukluğumdan beri oralardan geçerim ve her zaman izmit'e girdiğimizde trafik altüst olur.

zaten o yüzden adım başı trafik ışığı vardır orada.

izmit için benzer örnekler vermek gerekirse, çenesuyuna giden yolda bir çukur vardı. oraya onlarca araba düştü ve ondan sonra orası dolduruldu eskiler hatırlar. e5 karayolunda ise yayalar için çok büyük tehlike vardı. araçlar görünmüyordu birden çıkıyordu üstgeçit sonraları aklına geldi. dar yollar ve saçma sapan geçitleri de saymama gerek yok sanırım.
  • nihilanth  (11.04.08 01:41:23) 
o ortada kalan petrol ofisi önümüzdeki ay içinde kalkıyor diye duydum. büyükşehir çalışıyor, çalışınca oluyor! (hazır çok kötü butonu yokken biraz propaganda yapayım dedim)

şaka bir yana, bağlantılarıyla yan yoluyla vesairesiyle çok saçmasapan bir hal aldı carrefour-adliye-pazar alanı üçgeni. bulvarın başındaki kontrolsüz göbek de çok sakat, sürekli bir kargaşa var. vilayet civarında ikamet edip her gün vinsan'a araba ile gidiyorum, giderken pek bir problem yok da, dönüşte her seferinde "ulan bu sefer evin yolunu bulabilecek miyim" heyecanı yaşıyorum, senelerdir izmit'te olmama rağmen. allah akıl fikir versin diyorum belediye'ye.
  • ref  (11.04.08 10:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.