[]

iban

merhaba. ev sahibi kirayı yatırmam için iban numarası , banka şubesi ismi, banka şubesi numarası ve hesap no'dan oluşan bir kağıt verdi.daha önce hiç bankadan para yatırmadığım için nasıl yapılır bilmiyorum.hesap no ve iban ayrı şeyler galiba , ikisinden birine kirayı yatırabillir miyim?bir de bankada kasiyere bu numaraları versem, kendim bankamatikten uğraşmasam ne kadar hizmet ücreti veririm?banka garanti bu arada.




 
garanti hiç kullanmadım ama atm'lerinde kartsız işlem vardır muhtemelen. oraya gidip bakın bir hesap numarasına doğrudan yatırma var mı diye, birkaç lira da ücreti vardır muhtemelen. şubeden yatırmak pahalıya gelebilir.
şube numarası ve hesap no birlikte kullanılır. şube adı da güvenlik açısından size verilmiştir.
iban ise uluslararası banka hesap numarasıdır. garanti bankası, bilmemne şubesi, 876786786 numaralı hesap demek yerine sadece iban verildiğinde yeterli olur.
  • sanal uyku  (06.06.11 17:30:02) 
iban numarasının içinde hesap numarası da vardır. iban; hesap numarasının uzuuuncana bir halidir. elinde sadece iban varsa ve bir garanti gişecisine bunu verirsen, o iban sahibinin anne kızlık soyadına kadar görür.

özet: bir garanti gişecisi ve iban yeter.

not: eğer hesap numarası (iban) o şubeye ait değilse o işlem ''havale'ye girer. ve gişeden masrafı olur. bu nedenle bankamatikten veya netten yap;
eğer hesabı da o şubedeyse, ''o hesaba 3. kişi para yatırdığı için'' havale olmaz. bu durumda gişeden ücretsiz yapabilirsin.
  • diskbudur  (06.06.11 17:44:11) 
hesap numarası başka şehirdeki bir şubeye ait ,yine de gidip gişeden yatırmak istesem iban ile, ne kadar ücret öderim tahmini?yatıracağım paranın miktarına göre değişir mi?


  • bolungarvik  (06.06.11 19:23:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.