Giriş
(2)

dis macunu problemi?

levi
`arm and hammer` markalı `3 shades whiter` ozelligi olan bir macun ile tanistim. birbirimize pek isinmis degiliz. sorum su ki, bu macun disleri beyazlatirken sanirim sodyum `baking soda` kullaniyor. benim dis sagligim fena sayilmaz surekli fircalama aliskanligim var. onceleri sensodyne whitening kul
arm and hammer markalı 3 shades whiter ozelligi olan bir macun ile tanistim. birbirimize pek isinmis degiliz. sorum su ki, bu macun disleri beyazlatirken sanirim sodyum baking soda kullaniyor. benim dis sagligim fena sayilmaz surekli fircalama aliskanligim var. onceleri sensodyne whitening kullaniyordum. bu beyazlastirma rahatsizligi biraz psikolojik sanirim. olmusken neden daha beyaz olmasin mantigi ile bu arm&hammer'i aldim. ama dis minesinde cizik oldugunu arkadasim farketti. siz bu konuda daha once bu markayi kullandiysaniz akil fikir ?

not: bu baking soda kisa-uzun vadede zarar verir mi?

saygi sevgi hurmet yow iste nefret!
0
levi
(06.06.11)
baking soda, yani kabartma tozu bildiğimiz karbonattır. karbonat ile diş fırçalama bilinenin (karbonat ve tuzla diş fırçalamak dişleri beyazlatır) aksine dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır, bunun sonucunda dişler parlaklığını kaybeder ve yiyip içtiğimiz besinler ile dişler daha kısa zamanda doğal rengini kaybeder.

kısmen alıntıdır.
0
malzeme muhendisiyim ben
(06.06.11)
ipana 3 boyutlu beyazlık kullan derim ciddi anlamda faydasını gördüm beyazlık konusunda.fakat sensitive olanı işe yaramıyor nedendir bilinmez. keskin bir tadı vardır normalinin.
0
neysene
(06.06.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.