[]

IELTS'ten kaç alabilirim?

Evet öznel bir soru ve saçma da gelebilir sizlere. En kısa zamanda bu sınava girmeyi düşünüyorum fakat çalışmak için zaman sıkıntım var. Bu sınava daha önce girmiş arkadaşlardan yorumları bekliyorum. Şöyle açıklayım kendimi:

Kasım 2010 KPDS'den 81 aldım. Yurt dışında belli bir süre bulundum, okudum. İşim gereği hemen hemen her şeyi İngilizce kaynaklardan okuyarak hallediyorum. İnsanlarla konuşurken kişiye ve konusuna göre oldukça iyi de konuşabiliyorum, iki lafı bir araya da getiremeyebiliyorum. Bloomberg, Al Jazeera gibi kanalların haberlerinin yarısından çoğunu rahatça anlıyorum. Tamamen anlamasam bile haberde neyin konu olduğunu anlıyorum. Filmleri orijinal dillerinde, İngilizce altyazılı izlemeyi tercih ediyorum ve en azından %70'ini sözlük vs kullanmadan anlıyorum.
Yazılı olarak pek hata yapmıyorum ama konuşurken bazen ufak hatalar oluyor. Yeteri kadar pratiğim yok çok iyi konuşmak için.

Böyle biri şu an IELTS'e girse her bir bölümden kaç alabilir? İhtiyacım olan ilk etapta her bölümden en az 6 almak. Asıl hedef ise yine her bir bölümden 8 almak.
Günde 1-2 saat sınava çalışarak istenilen hedefe ulaşmak ne kadar süre alabilir?

 
6.5 rahat alırsın.


  • oldboy  (06.06.11 11:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.