[]

ikinci öğretim?

nasıldır arkadaşlar? okuyanlar avantaj ve dezavantajlarını yazabilir mi? başlıktan az çok çıkardım bir şeyler ama bir de buradan okumak istedim.
anadolu üni. iktisat/işletme/maliye, bunların ikinci öğretimini düşünüyorum.

tercih zamanı daha detaylı sorular gelecek elbet de, şimdilik karalayın bir şeyler.

teşekkür ettim.

 
erken uyanmak zorunda kalmamak güzel mesela, günün en güzel saatleri benim için 4'ten sonrasıdır, o saatte okula gitmek zorunda olmak. okul dışındaki çevrenden herkes okuldayken senin okulda olamayacak olman da kötüdür mesela. bide okuldan çıktığında hava kararmış oluyor o da kötü, insan üzülüyor.

bu arada ikinci öğretimler normal öğretimlerin derslerine de girebiliyor çoğu zaman. özellikle de devamsızlık olayı yoksa. ben bütün bi yıl normal öğretim dersine girsem kimse çakmazdı yani.
  • kivanc1  (05.06.11 14:31:57) 
uyku dışında bi avantajı yok kanımca. gerçi uyku da herşeye bedel ama olsun.

kivanc1'in dedigi gibi günün zevkinin en çok çıktığı saatlerde okulda olman gerekebilir. gerçi bu bölümden bölüme değişiyor. devam zorunluluğu yoksa senden rahatı olmaz. sınav zamanlarında gidersin okula, senden önce sınava girmiş olan birinci öğretimlerden soruları öğrenirsin. ya aynısı yada benzeri çıkar zaten.

böyle böyle en son ne zaman okula gittim onu hatırlamıyorum.
  • akatreil  (05.06.11 14:38:37) 
erken kalkmıyosun derslerin 5 gibi başladığı için uyku problemin olmuyor. sınav dönemlerinde çoğunlukla 1. öğretimler 2. öğretimden önce sınav oldukları için soru alma şansın oluyor. bizde çok işe yarardı. bunlar avantaj olarak sayılabilir.
dezavantaj olarak, maddi açıdan harcı 1.öğretimden çok daha fazla o yüzden verdiğin paraya acırsın. okulda şenlikler başlar senin devam zorunluluğun olur tüm 1. öğretimler oraya giderken sen derse gidersin. yani akşam hayatını çalıyor senden biraz. ama daha rahat bence ben sadece maddi konudan şikayetçiydim diğer açılardan halledilebiliyor.

  • biramayası  (05.06.11 14:42:58) 
Avantajları dezavantajlarından fazla. Harç parasının normale göre 5-6 katı olması rahatsız etmiyorsa çok mantıklı.


  • bitti  (05.06.11 14:45:32) 
İki sene ikinci öğretimdim. Güzeldir ikinci öğretim, Eskişehir'de ise daha da güzel olabilir. Örgünlerin iki katı para ödemen dışında bir eksisi yok bence.


  • buf-e kür  (05.06.11 16:06:53) 
sadece uyku değildir avantajı. gunduzleri part-time işlerde çalışılabilir, yabancı dil kurslarına gidilebilir.. bu iki saydığım şeyi yapmış biri olarak mezun olduğumda hem iş deneyimim vardı hem yabancı dilim daha iyileşmişti.. kötü yanı harçlar ama en azından bu şekilde gunduzun 4 katı olan harcımı kendim öderdim...


  • islakkedicorbasi  (05.06.11 20:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.