[]

Serçe Yavrusu Buldum İmdat!!!

Dün akşam Bebek'te kaldırımın ortasında minnacık bir serçe yavrusu buldum. Herhangibir sağlık sorunu gözlemleyemediğim bu zibidi arkadaş çok büyük ihtimalle fazla cevval davranıp yuvayı erken terk etmiş. Ekmek içi, pilav, bulgur gibi şeylerle beslemeye, kulak temizleme çubuğuyla da su içirmeye çalıştırdıysam da bana mısın demedi. Bir kez bile gagasını açmadı. Tam herifi kurtardık derken açlıktan ölmesinden korkuyorum. Acil yardıma ihtiyacım var. Kesinlikle hiçbir şey yemiyor. Gagasını birazcık bile aralamıyor. Ben bu şapşiği nasıl besleyeceğim? İmdaaat!!!!




 
www.frmtr.com

Burada birkaç şey söylenmiş özetlemek gerekirse ya zorla ama nazikçe açın, kuş sesi falan çıkararak kandırın, su için şırınga kullanın gibi öneriler var.
  • vexations  (05.06.11 13:54:33) 
öncelikle kuşu eve aldığınız için tebrik ediyorum. keşke bulduğunuz yerde biraz bekleseydiniz, annesi sizi bulurdu bir şekilde. ben çok buldum. elimle yukarıya kaldırdığın zaman annesi hemen görüp geliyor hatta size saldırabiliyor.

neyse,
hayvan çok korkmuştur ondan yemek yemiyordur siz ihmal etmeyin yemek vermeyi elbet yiyecektir. bulgur çok büyük onun boğazı için köftelik simit daha ideal olur tabi evde varsa. sonra bu ara dut mevsimi her yerde var. dut da yiyebilirler çok ayrım yapmazlar zaten boğazdan geçsin yeter onlar için. fazla korkutmadan yedirmeye çalışın yoksa pek dayanamaz hayvancağız. kolay gelsin
  • badiparmagi  (05.06.11 13:58:23) 
Teşekkür ederim. Ara ara açıp bakacağım tavsiyelere.


  • don toblerone  (05.06.11 14:02:05) 
onu koyduğunuz yere bol bol çayır çimen ot koyun en azından fazla yabancılık çekmez biraz da rahatlar.


  • jupri  (05.06.11 14:03:52) 
Çok kapalı olmayan ferah bir kutuya koymuştum. Az önce baktım kendini kutudan dışarı atmış, balkonun pervazında cik cik ötüyor. Diğer kuşlar besler mi bunu acaba. Uçmaya da ne cesareti ne de gücü var anladığım kadarıyla. Ulen yedirip yollıcam. İçim şişti. Dünden beri gözüme uyku girmedi stresten. Kuşun mu var derdin var arkadaş.


  • don toblerone  (05.06.11 14:16:27) 
gaganın yanakla birleştiği yere yakın kısmından iki yandan sıkıştırınca ağzı açılıyor. tabii elin ayarı önemli, hayvanın gagasını kırmamak lazım.


  • african rain  (05.06.11 14:32:55) 
Uçtu uçtu kuş uçtu :) Diğer serçeler yanına gelip bunu cesaretlendirdi. Bizimki de uçup gitti. Yardımınız için hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Mutlu son :)


  • don toblerone  (05.06.11 14:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.