[]

Devlet öğretmen adaylarına kadro sözü mü veriyor?

Ne bileyim üniversiteye girdiklerinde bu tiplerin hepsine "hocam mezun olun sizin hepinizi devlette kadroya alacağız" falan mı diyorlar?

Nedir bu sürekli ağlama zırlama hali devlet kadro açsın, kadro açsın diye..

Teşekkürler

 
tabi ki böyle bir söz vermiyor. hatta bu söz hiçbir bölüm için geçerli değil. ama sen her yeni üniversite kurduğunda ilk olarak eğitim fakültesi açıyorsan, öğretmene bu kadar ihtiyaç varken ataman yetersiz ise ve hatta kimi branşları da seneler boyunca atamıyorsan ağlamadan zırlamadan çok daha fazlasını hak ediyorsun demektir.


  • japhone  (04.06.11 12:44:55) 
haklisin kardesim. daha once de benzer seyleri söyledigimde tahmin edemeyecegin kadar galiz tepkilerle karsilastim. devlet nasil mühendise doktora sanat tarihcisine ziraat mühendisine garanti vermiyorsa veremiyorsa, ögretmene de vermemesi lazim. ama bunun başlangici, veterinerlerin, arkeologlarin, sosyoloji mezunlarinin birden bire ögretmen yapildigi 90 li yillara kadar gider. bir zamanlar milli egitim de ögretmenlik yapmis, sonra da üniversitede formasyon dersi vermis birisi olarak söyleyebilirim ki ögretmen olmak isteyenlerin, ögretmen olduklarinda ne yapacaklarina dair bir fikri yok. garanti iş, rahat mesai, yaz olunca da tatil" diyenlerini cok duydum su koca kulaklarimla.


  • jackofalltrades  (04.06.11 12:49:34) 
ben devlette sözleşmeli çalışanlardan bir tanesiyim. söylediklerinizde bir bakıma haksızsınız fakat olayın şu yüzü var. aynı yerlerden mezun olmuş aynı işleri yapan insanlar farklı özlük haklarına sahipler. aralarında fark yaratacak en ufak bir durum söz konusu değil. uzunca örneklerini vermek yerine şunu söyleyebilirim. bunun da birey kadar devlete zararı oluyor. ki şözleşmeliliği de çıkaran bunlar, bu statü olmasaydı zaten kadrolu istihdam edilecekti bu insanlar. yok personel rejimi yok istihdam bunlar hikaye. 30,000 öğretmen atadık diyorlar gerçek rakam 13,000 gerisi açıktan atama ve söz' den kadroya geçenler. insanları sindirmek. stalinin tavuğu hikayesi.
bu yani.

  • muslum tangoze  (04.06.11 12:59:10) 
öğretmen olmak isteyenlerin öğretmen olduklarında ne yapacaklarına dair bir fikri yok gibi bir genellemeye gidilmemeli bence. öğretmenliği garanti, tatil olarak düşünmeyen bu işe gerçekten gönül veren insanların, ne kadar isteselerde bu işi yapamadıklarından, atanamadıklarından ve bir o kadar da öğretmene aç bir ülke olmamızdan ileri gelen bir kısır döngü bu tepkiler.


  • japhone  (04.06.11 12:59:11) 
Öğretmen açığı var, az buz da değil. ben ağlayıp zırlamadım ama yapsaydım sebep bu olurdu. devlet atamıyor, ücretli denilen rezil pozisyona mahkum ediyor. 30 saate girip 800 lira alıp öğretmenlik yapmanı bekliyor.


  • yarmasimo  (04.06.11 20:43:27) 
bir nedeni de kadro gibi durumların sürekli istismara açık olması ve öğretmenin yaptığı işin hakkını verebilecek olduğu halde özel sektörde feci şekilde sömürülmesidir. bugün yeni mezun bir öğretmen herhangi bir dershanede stajyer öğretmen olarak işe başlasa alacağı para 500 lira civarından fazla değildir. ola ki dil öğretmeni oldu, bu sayı belki biraz artış gösterir ama asla en düşük dereceli kadrolu çalışanın maaşı kadar olmaz. hani kendi çabasıyla bir şey yapmaya çalışanın da önü kesilince ağlanıp sızlanılıyor tabi. ama elbette, "oh öğretmen olurum maaşım yatar rahat takılırım" zihniyetinin veba gibi yayılması, öğretmenlik kadrolarının dolması sırasında gereksiz bir sınav rekabetine yol açıyor. aslında eleme sisteminin sadece türkçe matematik ve meslek derslerinden oluşan niteliksiz bir testten ibaret olmasının da eğitim sisteminin toptan çöplük olmasında payı büyük. az çok bilinen şeyler işte.


  • marikaki  (05.06.11 03:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.