[]

Güncel hosts listesi

Tauralılar,

Her ne kadar 22 Ağustos 2011 internetin filtrelenmesi rezilliği ile pek bir anlamı kalmasa da yasaklı siteler için devamlı kullandığım yönetemlerden biri hosts dosyasını düzenlemek. Takipteki siteden edindiğim hosts dosyalarını uzun zamandır kullanıyordum, ama iş öyle bir hale geldi ki söz konusu hosts dosyasında artık yasaklı olmayan siteler de barınmaya devam ediyor. E hal böyle olunca hem dosya şişiyor hem de yasaklı olmayan sitelere giriş de yavaşlıyor. Şöyle güncel ve yalnızca yasaklı siteleri içeren bir hosts dosyası kaynağı bilen var mı?

Sağolunuz...

Bahsettiğim site:
www.youtubehostdosyasi.com

 
Sevgili Tauralı kardeşim :)!

Konu hakkında pek uzman sayılmam ama yasaklı olmayan bir sitenin host dosyasında barınmasının, o siteye girişi yavaşlattığı fikri pek aklıma yatmıyor. Neticede eğer host doyasında o alan adı barınmıyorsa telekomun dns çözücüsüne query gönderiliyor. E hal böyle olunca, bana kalırsa bilgisayarın içindeki dns çözücü telekom dns serverından çok daha hızlı yanıt verecektir. Ben de bahsettiğiniz yerdeki programı kullanıyorum bu arada. Gayet iyi. Öte yandan bebekgayrımenkul'u bile yasaklama potansiyeli olan bir ülkede güncellik mevzusu da pek gerçekçi olmayabilir diye düşünüyorum zira Tib hangi sitelerin engelli oldugu konusunda kamuoyunu bilgilendirmediği için engelli ve engelsiz sitelerin neler oldukları tam olarak bilinmiyor. Bence linkini verdiğiniz siteden daha iyisi yok.
  • teletabi  (02.06.11 21:39:52) 
@teletabi

Aslında haklı olman gerekir ama durum şu ki bu Youtube yasağı kalkalı beri hızına bir şeyler oldu. Çok yüksek olasılıkla TTNET'ten kaynaklanıyor ama Youtube cidden yavaş. Birkaç kere hosts dosyasını sıfırlayıp da denedim ve düzendiz* aralıklarla daha iyi sonuçlar elde ettim. Ama her defasında aynı sonuçla karşılamadığımdan hala söz konusu sitenin hosts dosyasını kullanıyorum. Ama o hosts'un bir başka sorunu da hosts yolu ile girilemeyen siteleri de hosts'a eklemesi. Mesela Fizy'nin kapalı olduğu sırada hosts ile girmek mümkün değilken Fizy hosts'a eklenmişti. Aynı şekilde şu an TİB'nin "filtrelediği" pek çok site DNS ya da hosts ile girilemezken proxy ile girilebiliyor; ama söz konusu site onları da hosts'a ekliyor. Bilemedim kısacası... :-)
  • metal revolution  (03.06.11 00:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.