[]

yurtdışında üniversite okumak

merhaba millet,
selçuk üniversitesi dahai yabancı öğrenci doldu, samimi olduklarımdan öğrendiklerime göre neredeyse ceplerden bir kuruş para harcamadan üniversite okuyorlarmış, bunlara hem devlet hem üniversite hem belediye hem de kendi ülkeleri destek oluyormuş, zaten cemaatle gelenleri söylemiyorum bile,
benim için geçti ama seneye sınavlara girecek bir yeğnim var, ingiliz dili ve edebiyatı istiyor, yabancı dilden mewzun olacak, mesela biz türk milletini düşünen bir ülke yok mu? illa ingiliz dili ve edebiyatı olmasına gerek yok, başka bölüme de razı edilir, bunla ilgili nereden kaynak bulabilirim, bir kaç kez lisede bunla ilgili seminerler var dı ama konu sadece zaten barajı zor geçiyorsunuz ve babanızın parasıyla okuyacaksınız o zaman yurtdışında okuyun anlamındaydı. (lise paralı olanlarındandı)

edit: sözlükte yurtdışında okumak için gerekenler başlıkl açılmış ama pek yararlı olmadı.
teşekkürler.

 
yok, parasi olan gider. okul ucretsiz olsa bile barinma,kitap ve harcamalari banka hesabinda gormek isterler. imkan olsa herkes giderdi zaten, kim ceksin ygs sinavlarini bilmemnelerini.


  • freefroglet  (02.06.11 14:35:34) 
para hocam para. ben bu konuları deli gibi araştırdım sorunuz varsa özelden sorabilirsiniz.


  • jangbogo  (02.06.11 15:46:05) 
ücretlein ne olduğunu bilmiyorum, burada yurt dışında ojuyanar vardır diyerek direk konuya girdim. Şimdiden bölümü düşünmeyelim ama babasını herşey dahil senelik 20000 e anca razı ederim. İlla avrupa a damerika değil. Bu paraya çin de eğiim olanağı olursa babasını kesinlikle razı olur diye düşünüyorum. Dediğim rakam komik mi bilmiyorum. Ama eğitim kalitesi yüksek ama ucz diyebileceğimiz bir ülke için olabilir.


  • hoot  (02.06.11 16:32:58) 
okul ücretsiz olduğu takdirde öğrenci için yıllık 20000 fena para değil.
ama lisans seviyesinde dil sıkıntısı var avrupa'da.. gidilen ülkenin dili öğrenmek şart oluyor.

  • natnan  (02.06.11 19:45:20) 
20000 bin liraya isveç gibi ülkeler olabilir. eğitim dili ingilizce ve okullar ücretsiz diye biliyorum ancak yaşam pahalı olduğu için ayda 2 bin lira civarı para lazım olucak. 9x2 = 18 bin lira. yani yılda 20 bin lira harcayabiliyorsanız çin de olur, isveç'te olur, almanya'da olur.


  • jangbogo  (03.06.11 04:41:00) 
@jangbogo isveç de maalesef EU olmayan vatandaşlara ücretli oldu. hatta öyle böyle değil. Ve de dediğim gibi lisans seviyesinde hep İsveççe eğitim. Gerçi belki vardır bir kaç istisna ama ücretli nasolsa.
Master seviyesinde her ülkede bulabilirsiniz heralde ingilizce..
isveç gibi pahalı bir ülkede 2000 liraya ortalama bir ogrencilik yaşarsınız. yani çıkarsınız gezersiniz, pinti yaşamanız gerekmez ama lüks de olmaz.
  • natnan  (04.06.11 00:42:38) 
@natnan hadi ya. ne zaman oldu bu. o zaman yazdığımı geri alıyorum. aşağıdaki link belki biraz yardımcı olur size.

uluslararasiegitim.blogspot.com
  • jangbogo  (04.06.11 07:34:04) 
verdiğiniz linki incelicem. Gerekirse pinti de yaşar, bakıcaz artık.


  • hoot  (04.06.11 14:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.