[]

hani oldu ya bütün partiler yüzde 9 oy aldi

o zaman ne olur?




 
  • elohim  (02.06.11 01:56:55) 
  • ocanal  (02.06.11 01:59:57) 
Tahminde bulunuyorum (desteksiz sallıyorum); cumhurbaşkanı seçimler yenilenene kadar hükümeti kurma görevini birilerine verirdi.


  • johan sebastian  (02.06.11 02:09:05) 
  • ocanal  (02.06.11 02:10:32 ~ 02:11:27) 
temsil yeteneği olmadığından seçim tekrarlanır.
cumhurbaşkanının meclisi fesih ve seçime götürme yetkisi de var.

  • vaktiyle iyi biriydi  (02.06.11 02:17:41) 
Yunanistan maçının sonucunu bekliycez.


  • lol  (02.06.11 02:39:15) 
kaç bağımsız aday var bilmiyorum ama her ilde muhtemelen yeterli sayıda vardır. yeterli sayıda bağımsız aday varsa onlar seçilir. ancak mecliste grup oluşmaz. muhtemelen seçilenler hemen bir parti kurar, grup oluşturur.

aksi takdirde seçim tekrarlanır.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (02.06.11 03:15:20) 
@drip nick i zaten kullanilmakta +111

550 bağımsız milletvekilli bir meclisimiz olur, daha sonra bunlar grup kurmaya ve hükümet oluşturmaya çalışır, bu kadar bağımsız olduğu için bu çok zor ama teorik düşündüğümüze göre buda mümkün. hükümet kurulur ve öyle gider. ayrıca cumhurbaşkanı fesh edebilir meclisi, yada etmez, kafasına göre.
  • trajikomix  (02.06.11 05:54:28) 
d'hont sisteminin ayrıntısını unuttum ama, böyle bir senaryoda nerede ise bütün bağımsız adaylar milletvekili olması lazım ki bu sayı da aslında epey fazladır. hatta 550 milletvekili tamamlanır bile. en kötüsü de iktidara dtp gelebilir. çünkü yeterli grup kuracak sayıları var. ancak bunların kuracağı hükümetin de güvenoyu alması lazım. alamazlarsa cumbaba başka bir kişiye bu görevi verir. diğer bağımsızlar birleşip bir grup kurarlar ancak bunların da çok sağlıklı olmayacağı aşikardır. bağımsız adayların çoğu ilginç adamlardır.


  • ground  (02.06.11 10:22:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.