[]

Mikrodalga vs. Süt

Mikrodalgada sut isitirken icine metal kasik koymak gerektigi dogru mu?
Catlayip patlar mi ki?

(NOT: BU MESAJDA NE YAZARSA YAZSIN SAKIN EVDE DENEMEYİN)

 
ben sürekli bardakta yapıyorum bir sorun olmuyor.


  • sen git ben geliyorum  (01.06.11 19:42:13) 
Mikrodalga fırınların kullanma kılavuzunda, fırına metal malzeme konulmaması konusunda uyarılar olması lazım. Adamlar yazdıysa, koymamakta fayda var. Kılavuzu okuyup, ona göre davranmanız daha makul olur.


  • eteria  (01.06.11 19:43:57) 
Su an aramaya usendim, kesinlikle koyulmamasi gerektigini biliyodum ben de ama sivinin icinde oldugu icin alev almasini engelliyor ve daha homojen isiniyor olma ihtimali de mantikli geldi.


  • bipolar  (01.06.11 19:48:26) 
kardeşim istiyor bazen çok üşenince mikrodalgada ısıtıyorum kaşık filan olmadan şimdiye kadar hiç sorun olmadı. tavsiye etmem yalnız. öyle bi ısınıyor ki bi an soğuk geliyor sonra bazı kısımları sıcak filan. kaşık homojen ısınmasını sağlıyorsa güzel olur. deniyim bende.


  • cagdassalur  (01.06.11 19:56:00) 
kendi paketinde ısıttığım zaman bir problem olmadı. ayrıca yeteri kadar içeride tutarsan sütlü nescafeni bile ısıtabilirsin. içine kaşık koymadan. ben içine kaşık koyunca zararlı diye biliyorum.


  • bıdıbıdı  (01.06.11 20:07:09) 
sadece seramik kupada ısıtıyorum ve eşit derecede sıcak oluyor. mikrodalgaya metal bir madde sokmak çok tehlikeli. ısınma süresi sudan daha kısa sürüyor, söyliyim ben genelde unutup üstü kaymak bağlamış taşmış bir sütle karşılaşıyorum.


  • cinna monster  (01.06.11 20:16:12) 
Klavuzunu kontrol ettim, su ve sut icin kasik koyularak isitilir demisler.


  • bipolar  (01.06.11 20:58:55) 
superheating denilen, suyun mikrodalga fırından çıktıktan sonra aniden kaynaması olayını engellemek içindir bu fakat metal olması şart değildir herhangi bir şey olsa yeterlidir. örneğin ısıtılan suya çıkınca şeker atarsanız birden kaynar ve elinize fln sıçrayabilir. bunun yanında hatta metal olmamalıdır bence. çünkü metal parlak yüzeyi ile fırının verdiği dalgaları yansıtabilir kıvılcım olarak.


  • elalemin derdi  (01.06.11 22:20:40) 
sakın yapmayın kılavuzda metal kaşık demiyor, kaşık diyor. metal kesinlikle konmamalı. videolarda görülen o patlamalar uydurma değil, gerçek.

ayrıca yeterince homojen olmasa bile gayet güzel ısıtılabiliyor bir sorun olmadı.
  • samicin  (01.06.11 23:04:19 ~ 23:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.