[]

bilgisayar donanımdan anlayan beri gelsin

arkadaşlar, bir adet masaüstü pc var. birader bunun içini açıp temizlemiş, gerçi o da acemi değil. işlemciyi falan sökmüş bir güzel okuyuo üflemiş derken. yeniden yerine taktığımızda bi sorunumuz vardı. pc yi açtığımızda işlemci çok aşırı ısınmaya başlıyo ve pc kapanıyor. ne yaptıysak ettiysek olmadı. termal macun falan sürdük olmadı. 1-2 sn içinde ateş gibi oluyo ve kapanıyor makine. nedir sizce?




 
macunla düzgün kapatamamış olabilirsiniz, fan verimli çalışmıyor olabilir. bilgisayarı kasa açıkken açıp fanı izleyin. belki dönmesini engelleyen birşeyler vardır. kabloya falan değiyordur. fan sağlamsa sorun büyük ihtimal macunda. bir de bios'u açıp hangi donanımın ısındığına da bakın.


  • cro magnon  (31.05.11 22:43:06 ~ 22:43:48) 
1-kötü termal macun
2- termal macunun çok kalın sıkılması
3-işlemci fanını oturtamamanız
4-işlemci fanının elektrik bağlantısını unutmanız

bunlardan birisidir.
  • layer26  (31.05.11 22:45:16) 
hocam kasanın kapağı açık, fanın dönüşünde de bi sorun yok baya kurcaladık. fanı kaldırdık direk işlemciye el vuramıyoruz 1 sn içinde dehşet ısınıyor. biostan bakabildik o da sıcaklık 104 dereceyi göstermişti en son sonra çat kapandı. sanırım makine yolcu:S


  • personal jesus  (31.05.11 22:46:54) 
macunu çok sürüp cpunun pinlerine değdirdyseniz geçmiş olsun... hayır ise anakart arızası bu...
dipnot heatsink ve fanın "düzgün" oturduundan emin olunuz..

  • ataman  (31.05.11 22:54:10) 
işlemci modeli nedir?


  • khan shabbir  (31.05.11 23:06:15) 
intel core 2 sanırım tam bilmiyorum ben, ama ataman'ın söylediğine ek olarak bizimki işlemcinin oturduğu pinlerden birini yanlışlıkla eğmiş sanırım, ondan olabilir mi? ayrıca biz biraz zorlayınca işlemciyi elle bastırdık falan makineden ses gelmeye başladı ince bi ses aha bilgisayar yandı dedik..


  • personal jesus  (31.05.11 23:10:08) 
layer26 nın yazdığı madde 3' e göre bu tip işlemcilerin fanlarını otutturmak zordur. Bi bacağına bastırırsın diğeri pırtar. Tam oturduğunu anlamak için elle yoklayın, fanın zerre oynamaması lazım , taş gibi durması lazım.


  • khan shabbir  (31.05.11 23:18:31) 
bende de 775 pin p4 var. onun da tırnaklarından biri (4 ayağından birinin ucu) kırılmıştı. işlemci aşırı ısınıp kapanıyordu (işlemci için üzülmeyin, kapatarak kendini koruyor).

önceleri tek ayağı anakartın kenarına konumlandırıp, mandal ile (www.sarfmarket.com.tr ) anakarta oturtuyordum. sonra yeni fan almak durumunda kaldım. www.pelikanbilgisayar.com

aldığım fanın yanında 4 kollu bir parça var, 4 kolun ucunda vida girişleri var. anakartın altına fan delikleri girişinden kapatılıyor, anakartın üstünden de fan takılıyor. çok vınlıyor (ucuz olduğu için) ama iş görüyor. siz daha iyisini alırsınız, daha iyi bir sonuç elde edersiniz.

fanın her sökülüşü termal macuna zarar verir. mecbur olmadıkça sökmeyin.
  • fusiondx  (01.06.11 00:59:13) 
İşlemci pinlerini eğdiyse ve siz bunun üzerine yuvasına oturması için bastırdıysanız..cpu gitmiştir... anakart ın sağlam kalmasıda şans biraz..


  • ataman  (01.06.11 21:09:12) 
sorunu hallettim.

fanı iyice sabitledim yukarıda yazıldığı gibi, bir de termal macunu iyice yaydım elimle, boşluk bırakmayacak şekilde ve oldu. hatta buz gibi oldu makine bu sefer de:P 25 c falan gösteriyor :))

sağolun arkadaşlar..
  • personal jesus  (02.06.11 17:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.