[]

askerlik

selam. aöf te 1. sınıta okuyorum. kaldım bu sene tekrar 3 dersten okuyorum. olurda kalırsam şartsız şurtsuz askere mi gidiyorum?




 
yaş kaç? daha önce tecil ettirdin mi? gibi sorulara yanıt verirsen daha net cevaplar alabilirsin bence.


  • sarap dumani  (31.05.11 22:18:36) 
yaş 20- tecil ettirmedim


  • seljax  (31.05.11 22:23:39) 
öncelikle 1 ders versen bile sınıf atlarsın. diğer iki dersi seneye de verebilirsin.

Direk askere mi gidiyorum olayı biraz karışık. öğrencilik hakkın bittiğ için yoklamaya çağırılırsın. Eğer yoklamaya gitmezsen hakkında dava açılır ve sonucunda para cezası alırsın. tabi dava açılıp sonuçlanana kadar 1 sene geçer ve sen o sene sınıf geçersen tekrar öğrencilik hakkını kazanırsın.

Eğer amacın kısa dönem yapmak değil de sadece ertelemek ise gider 2 sene yasal tecil hakkını kullanırsın. bu 2 sene sonra askere alınırsın ama açıköğretimi de okumaya devam edebilirsin sanırım.

en son durum böyleydi ama bu aralar yargıda bikaç değişiklik oldu. ilk yazdığımdaki gibi dava hemen açılıp sen sınıf geçmeden sonuçlanırsa alırlar gibime geliyor.
  • foma  (31.05.11 22:48:45) 
@foma saol cevabın için
benim amacım ilk su üniyi bitirmek istiyorum. yani bitirmem lazım. arada askere gidersem dönüşte tekrar aöf e giricem ve 2yıl+askerlik+4yıl filan nerdeyse 3 yıl zaman kaybedicem.
hukuktan 60 aldım lanet olsun ki ilk sınava da girmedim. ara sınav 0 yani. bütten de sanırım 70 filan almam lazım.. bi şekilde askere gitmeyip su okulu bitirmem lazım
  • seljax  (31.05.11 23:44:47) 
bana göre bütünleme sınavları finallere göre daha kolay oluyor. tabi benim düşümcem bu moralini bozma yani. Ben de vizelere girmeyip hukuktan 67 alarak kalmıştım. Bu sene ilk senen olduğunu zannetmiştim ben o yüzden seneye verirsin çok rahat demiştim. Sanırım bu sene 2. senen. finalde 60 aldıysan bütünlemeden 70 alman çok zor değil.


  • foma  (01.06.11 00:34:12) 
sonuç olarak 70 alamazsam askere dimi çaresi yok?


  • seljax  (01.06.11 00:50:38) 
@foma demiş ki "öğrencilik hakkın bittiği için yoklmaya çağrılırsın". yanlış. zira istersen 20 sene üst üste kal öğrencilik hakkın bitmez. sadece 2 yıl üst üste kalırsan ertesi yıl için tecil edilmezsin. diyelim ki kaldın. tecil edilmediğin için yoklama kağıdın gelecek. gidip bir yıl tecil ettirip sınıfı geçtiğinde tekrar okul tarafından tecil edilmeye başlarsın ya da açık öğretim bürosundan öğrenci olduğuna dair askeriyeye verilmek üzere "ek c" belgesi alabilirsin.

sonuç olarak. kalırsan kesin askere gideceksin diye bir şey yok.
  • sarap dumani  (02.06.11 17:57:10 ~ 17:57:41) 
@sarap dumanı emin misin? 7 sene sonra öğrencilik hakkın biter yazıyordu kitapçıkta. Değişti mi o kural? Bir arkadaşım 2 sene üst üste kaldı ve tecil etmeye gittiğinde tekrar okulun tecil etmeyeceği söylenmiş. O yüzden tecil ettirmedi. Eğer dediklerin doğruysa o arkadaş yalandan ceza yiyecek. Ayrıca yoklama kaçağı durumuna düşüp dava açılmasından sonraki ilk yoklamada askere alınıyorsun diye biliyorum. Ama dava sana atıyorum temmuz ayında açılır sen agustos ayında sınıfı gecersin. O zaman gider aöf bürosundan ek c belgesini alıp askerlik şubesine verirsin.

Senin bahsettiğin 1 sene tecil olayından sonra okulun tekrardan tecil ettiğine emin misin? En azından bir sınırı vardır onun. Yoksa 2 sene kalan gider kendi tecil ettirir sonra yine 2 sene kalır kendi tecil ettirir.
  • foma  (02.06.11 22:54:26 ~ 22:55:23) 
@foma şöyle ki; öğrencilik hakkından bahsettiğimiz şey sadece sakerliği tecil ettirmek değildir.evet 2 sene üst üste kalırsan açık öğretim bürosu askerliğini tecil etmez. bu zaten gayet açık. ancak bu 2 sene üst üste kaldıktan sonra ilel ebet askerliğin tecil edilmeyecek anlamına gelmiyor. daha açık yazayım. 2 yıl üst üste kaldın. evet askerliğin okul tarafından tecil edilmez."dikkat!sadece okul tarafından tecil edilmez." eğer daha önce sebep göstermeksizin askerliğini tecil ettirmediysen -"yaşa bağlı olmakla birlikte ki sınır 29 yaş" - gidip askerliğini tecil ettirebilirsin. bunun okuduğun okul ile bir ilgisi yok.

iki yıl üst üste kaldıktan sonraki 3. yıl sınıfı geçersen ve eğer yaşın 29'u geçmediyse askerliğin tekrar okul tarafından tecil edilmeye başlanır.

yoklama kaçağı durumuna düşmek ayrı şey, bakaya durumuna düşmek farklı şey.ne zaman yoklama kaçağına düşülür, ne zaman bakayaya düşülür gibi soruların cevapları gerek burada gerekse diğer forumlarda mevcut.

son bir tavsiye vereyim. böyle ciddi ve geri dönülmez soruların cevapları için en net ve kesin cevapları almak için herhangi bir açıköğretim bürosunu ve bağlı bulunduğunuz askerlik şubesini aramınızı öneririm. telefonda cevap vermezler demeyin, verirler. vermezlerse de zorlayın, elbet vereceklerdir.
  • sarap dumani  (04.06.11 03:41:54) 
Yok, öğrencilik hakkı sadece askerliği tecil ettirmek demiyorum zaten. Kendimiz tecil hakkımızı kullandıktan sonra tekrar öğrenci olmamızla okulun tecil ettiğini bilmiyordum. Hatta arkadaşıma şubede söylenen direk buydu. En iyisi tabi pazartesi açık öğretimi aramak.


  • foma  (04.06.11 04:18:16) 
askerlik subesine mail attım ama cevap gelmez sanıyorum ben en iyisi pazartesi açık öğretim şubesini arayayım.


  • seljax  (04.06.11 16:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.