[]

pilim ansızın öldü.

bir hp pavillon sahibiyim, bu durumda modelini belirtmek önemsiz sonuçta. -sorunlu pilleriyle ünlüler, malum. alalı 1 yıldan biraz az oldu. yanında verilen pil öldü anlayacağınız. bilgisayarın 2, pilin garantisi 1 sene diye okumuştum, doğru mudur?

he şimdi şey diyeceksiniz, nerden anladın öldüğünü? ya pilde iken birden bilgisayar kapandı, ben de bitip bitmediğini kontrol etmediğimden "herhalde pili bitti" dedim. taktığımda %0 yazısını ve pili görmediğini fark edince dedim öldü. peki öldü filan da, şimdi garantisi bitmeden vereyim diyorum zira 2-3 haftası var eğer 1 seneyse pilin garantisi. ya bilgisayarla birlikte veriyoruz demeyin, bilgisayarsız yapamam, işlerim hep bilgisayar üzerinden. tek pili götürsem olmuyor mu? sonuçta sorunu anlaşılmayacak gibi değil, pil gitmiş, diğer aksamlar gayet düzgün çalışıyor, şimdi götürsem bilgisayarı haşat da edebilirler, yüreğim kaldırmaz. (önceden yaşanmıştır) nooluyor bi' açıklasanız, çok güzel olacak.


 
benim benzer bir olay anakart değişimiyle sonuçlanmıştı. pil şarj olmuyordu.


  • mr lucky  (31.05.11 20:04:01) 
pil nolursa olsun kullanıcı hatası olarak sayıldığından garanti maranti fasa fiso oluyor. sen mr lucky'nin dediği gibi, dosyalarını yedekleyip toptan bilgisayarı servise götür bi, anakarttan olabilir.


  • her yerde is goren  (31.05.11 20:09:27) 
ya bende şu an anlam veremediğim bir şey yazıyor, belki bilen vardır. "tam olarak doldu (%100) pili değiştirmeniz yararlı olabilir" diyor pil simgesinin üstüne gelince. ama çarpı işareti var (windows 7 kullanıyorum)tıklayınca da pilinizle ilgili bir sorun var diyor. ya ama bana anakart olayı saçma geliyor şimdi, anakartta sorun olsa bilgisayarın kendisi çalışmazdı ki diye düşünüyorum. gerçi o kadar teknik bilgim yok, bilemedim.


  • loveless  (31.05.11 20:09:36) 
bir yakınımızda pil sorunu yaşamış, hp servisine telefon edip sorununu anlatmış yeni pil göndermişlerdi.


  • inanmazsan inanma  (31.05.11 20:22:43) 
tek pili götürebilirsin zannımca. tenik servis kabul eder büyük ihtimalle. gidip bi konuşmanda fayda var.


  • emrag  (31.05.11 20:27:57) 
eğer bilgisayarınızı sürekli şarjda kullanıyorsanız bundan kaynaklanabilir belirttiğiniz problem. bu piller ayda en az bir kez boşaltılmalıdır ki sağlıklı halde çalışsınlar , devri daim olmadıkça sürekli şarjda kullandıkça pil ölür .


  • busuta  (31.05.11 22:03:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.