[]

proje ve yapım yönetimi (itü - yüksek lisans)

3 sorum var;

1) az çok tahmin etsem de hiç bu bölüme giden birisi ile konuşmadım, varsa aranızda böyle biri (veya tanıdığı olan) nasıl bir bölümdür, ne kadar yararlıdır, nasıl kişiler için daha uygundur vs?

2) başvurma gerekçemi anlatan niyet mektubu olarak nasıl bir şey hazırlasam? karabük üniversitesinde okudum, hem daha düzgün bir eğitim almış olmak hem de itü çıkışlı olmak bunun yanında askerliği uzatmak ayrıca öğrenci kalmak, hem ileride şantiye türü uygulama ve yönetim birimlerinde çalışma şansı gibi saymakla bitiremeyeceğim nedenlerim var.. ama sanırım bu tip başvurularda "akademisyen olmak istiyorum" tipi bir yazı daha yararlı oluyor? yazan eden varsa neler yazayım sizce?

3) bu hafta veya önümüzdeki hafta ilgili birimin yürütücüsü olan hocalar ile görüşmeyi düşünüyorum, yararlı olur mu? ne konuşsam? ne sorsam ne anlatsam?

 
2. Askerliği karıştırmayın. Mülakatta da karıştırmayın, şimdi eğitime odaklandım, vakti geldiğinde yapacağım tabii deyip geçiştirin sorarlarsa. İyi bir eğitim almak istediğinizi ve bunun için en iyi yerin İTÜ olduğunu yazın. Akademisyen olmak istemiyorsanız akademisyen olacağım demeyin tabii ama öğrendiklerinizi kullanacağınız bir iş yapacağınızı, İTÜ'de bu programda okumanın bu işe nasıl bir katkı yapacağını belirtin. Sırf İTÜ diploması olsun diye istiyorum anlamı da çıkmasın.

3. Bence yararlı olur. Kendinizi tanıtırsınız, bölümü tanırsınız, neler çalışılıyor, hangi yöntemler kullanılıyor, öğrenirsiniz. Niyet mektubunda yazacaklarınızla ters düşmeyin konuşurken. Heyecanlanan, diyaloglarda kendini iyi anlatamayan biriyseniz gitme işi ters etki de yaratabilir tabii.
  • sourlemonade  (31.05.11 15:24:20 ~ 15:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.