[]

bisiklet yolu

halıcıoğlu nda oturuyorum.bisiklet ile beşiktaş-ortaköy-bebek gibi, boğaz hattına ulaşmak için çevreyolundan mecidiyeköy e gitmeyi planlıyorum.sormak istediğim emniyet şeritleri bu iş için uygun mudur, yoksa "olm aklını başına topla, ölmek mi istiyorsun" gibi telkinlerde mi bulunmak istersiniz?




 
olm aklını başına topla, ölmek mi istiyorsun


  • co2s2  (07.04.08 01:24:34) 
daha mantıklı bir bence şöyle olabilir. halıcıoğlu, hasköy, kasımpaşa, karaköy, kabataş, beşiktaş. madem sahile gitmek amaç, doğrudan sahilden gitmek güzel olur. hem daha az tehlikeli, hem de kıyıdan kıyıdan manzaralı..


  • co2s2  (07.04.08 01:32:03) 
türkiye'nin en berbat karayollarından biri olan ısparta-antalya yolunda canımı hiçe sayarak yaklaşık 170km lik bir yolculuk yapmştım.
gerçekten tehlikeli olabiliyor bazı kontrolsüz/emniyetsiz yollar. özellikle de statiği bozuk ise hem görüş ve manevra kabiliyetini kısıtlıyor, hem de seni fiziksel olarak gebertebiliyor.
ancak işin içinde bisiklet sevdası varsa, bir dakika bile düşünme derim ben =)
  • punkertifo  (07.04.08 01:36:49) 
işin gaz olayı bir tarafa; eğer gerçekten zor bir parkur ise bahsettiğin, yüksek oranda kondüsyon gerektirebilir. mesela ben yukarıda bahsettiğim gezi için tam 10 gün boyunca antreman yaptım. en kısa antremanım 40km, en uzun antremanım da 120km idi.
ayrıca hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmamak için mutlaka hazırlıklı olmak lazım. yanında yedek fren teli, vites teli, yedek iç lastik, soğuk yama vs gibi ekipmanlar bulundurmak hayat kurtarır.

  • punkertifo  (07.04.08 01:47:21) 
@co2s2,
bahsettiğin istikamet çok iniş çıkışlı, karaköy e kadar canımı çıkartır.önceden valide sultan köprüsünden balat a geçiyordum(köprü iptal edilenden beri binmemişim, kondisyon da kötü yani), o daha iyiydi "kıyıdan kıyıdan manzaralı".zaten en kötü ihtimal, piyalepaşa yolundan dolapdere ve ordan tek ciddi yokuşum elmadağ caddesi olacak.

  • gregory  (07.04.08 01:51:12) 
@punkertifo,
daha önce uzun mesafeli geziler yapmış biri olarak, kondisyonumun yetersiz olduğunun bilincindeyim.daha kısa mesafeli gezilerle kendimi geliştireceğim.ayrıca daha önce yol üzerinde olacak en kötü durumlardan birini yaşamışlığım da var.zincirim koptu ama karaköy gibi bisikletçi cenneti olan bir yerde olduğu için bu olay şanslıydım.artık şansa bırakmayacağıma emin olabilirsin.

  • gregory  (07.04.08 01:59:02) 
sakın e-5 de emniyet şeritlerini kullanayım deme. hergün görüyorum. sürekli vızır vızır o emniyet şeritlerden giden araçlar var. kendini nfs de sanıyorlar. makas yapıyorlar ara sıra bu emniyet şeridine aniden girip yeniden çıkıyorlar filan.

ayrıca olsası bir kaza durumunda 8 de 8 sen suçlu olursun. çünkü otoyolda bisiklet sürüyorsun. diğer araçlar sana bakarken belkide dikkatlerini kaybedip önlerindeki araçlara vurarak kaza yapacaklar. bunlarında sorumlusu sen olursun.

bisikletinin katlanma / ayrılma gibi bir fonksiyonu varsa kutuya koy bin halk otobüsüne git istediğin yere.
  • winsome  (07.04.08 17:09:22) 
sizinkisi "ölmeyi bayılmak sanmak" bence. bisiklet-motorsiklet suruculeri istanbul trafiğinde "trafikte koşan yaya" dan farksiz aslinda.


  • theli  (07.04.08 17:20:56) 
ölürsen bebekte de ölürsün, yollar dar yani biraz. yola öğlen saatlerinde çık. bişeycik olmaz.


  • insanimsi  (07.04.08 20:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.