[]

Kitap işini nasıl çözüyorsunuz

Kitap fiyatları alt aralığı 20 tl'ye dayanmış durumda. geçen gün listemdeki 7-8 kitabı alayım dedim, 200 tl tutuyor.

istediğim kitapların çoğu zaman korsanı bulunmuyor bulunsa da alamıyorum korsan kitap nedense. kadıköydeki sahafları geziyorum orada da çoğunu bulamıyorum.

siz ne yapıyorsunuz millet? parasını verip alıyor musunuz?

 
İstanbul'daysanız eğer dağıtım yerlerine gidin. Ayrıntı %40 İletişim %35 diğerleri de %50 ye yakın indirim yapıyor. Bir tek Metis yanılmıyorsam %20 indirim yapıyor kendi mekanında. Ayrıca Kitapyurdu, İdeefixe dönem dönem indirim yapıyorlar. Ben en son ne zaman d&r gibi bir yerden kitap aldığımı hatırlamıyorum. Katalogtan/internetten seçip yayınevinin ofisine gidiyorum hem süper muhabbet, hem indirimli kitap. Hem de atladığım başka bir şeyler varsa görme şansı...

istanbul'da değilseniz eğer interneti daha çok deneyin.
  • gereksiz insan  (30.05.11 13:06:19) 
kredi kartın varsa idefix.com da genelde %15 indirimli satılıyor kitaplar. bi göz at istersen.


  • nen var kuzum  (30.05.11 13:09:16) 
eğer eski kitaplarsa ikinci ele bakabilirsin.


  • baldur  (30.05.11 13:29:30) 
ben istanbul'da imge kitaptan taksit olayına girdim, alkım'ın da aynı hizmeti var. bildiğim kadarıyla ankara'da dost kitabevi'de taksit imkanı sunuyormuş.

tabii dedikleri gibi internet siteleri çok daha indirimli, oraları düzenli takip etmek gerek.
  • cinna monster  (30.05.11 13:30:01) 
kitap grubu olustur bi arkadasinla.maksimak 3 derim daha fazla olursa anlasamazsiniz.
indirimleri takip edip ona gore alin,ozellikle nette bayaa indirimler var.ben bikac kitap almak icin d&r i tercih etmistim,ben cok memnun kaldim alicagim kitaplar heryerde yoktu ve 3 gunde teslim edilmisti,yanlis bilmiyorsam ise nette bi indirim de yapiyolar.baska siteleri kullanmadim ama kesinlikle ucuz yerler vardir.
genelde genel satis fiyatindan %40 ucuz filan bulabilirsin arastirirsan.
dedigim gibi en guzeli maliyeti 2-3 e bolup arkadaslarla ortak almaktir,sonra herkes satinaldigina sahip olur.
  • serabetan  (30.05.11 13:35:14) 
ikinci el. nadirkitap.com


  • tatarcan  (30.05.11 13:45:22) 
%70 Sahaf, ikinci el
%20 Sıfır kilometre
%10 Internet
  • sourlemonade  (30.05.11 13:54:48) 
ben kütüphaneleri kullanıyorum, çok nadir olarak kitap satın alıyorum. şimdilik öğrenci olduğum için okulun kütüphanesini kullanıyorum. bir de halk kütüphanesine de üyeyim. halk kütüphanesine karşı ön yargılıydım, ama bilkent'te bulamadığım birkaç kitabı orada bulunca fikrim değişti.


  • butimar  (30.05.11 14:53:53) 
hangi kitap siteleri güvenilir bilindik araştırıp fiyat karşılaşması yapmak maddi açıdan büyük tasarruf sağlıyor, son iki senedir böyle yapıyorum onlarca lira tasarruf etmişimdir.
ikinci el kitap almayı düşünürsen ve büyük şehirdeysen sahafları gez, internetten ikinci el kitap almayı tercih etmiyorum eğer hiçbir yerde bulamadığım ama internette bulduğum bir kitap değilse. ayrıca astarı yüzünden pahalıya gelebilir o yüzden ikinci el kitap almak da tasarruf açısından iyi araştırma gerektiriyor.
bunların dışında kütüphane seçeneği de var tabi, bu konuda da büyük şehirdeysen yine şanslısın, hiç ummadığın kitapları buralarda bulabiliyorsun bazen.
  • Leucothea  (30.05.11 15:31:40) 
arkadaşlar freecycle'dan esinlenip şöyle bir grup kurdum az önce. ilk üye katıldı bile, belki işe yarar.

acikkitaplikistanbul@yahoogroups.com
  • serseri marti  (30.05.11 15:47:23 ~ 16:13:54) 
okumak istediğim çoğu kitabı okulun kütüphanesinde bulabiliyorum, bulamazsam ve pahalıysa istek formu doldurup okula aldırıyorum, bulamazsam ve pahalı değilse birkaç yeri karşılaştırıp en uygun yerden alıyorum.

edit: okul bilkent.
  • kayranin kedisi  (30.05.11 17:40:42 ~ 17:41:57) 
Eskice bir kitapsa ve ingilizce okumaktan rahatsız olmayacaksam project gutenberg'ten indiriyorum.


  • firez  (30.05.11 23:45:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.