[]

kıymetlimiss e sigorta yaptırmak?

arkadaşlar;

fotoğraf makinama ve telefonuma sigorta yaptırmak istiyorum. işte çalınma, kırılma, suya düşme vb. bir yeri aradım sadece o aletlere yapılmıyor konut sigortasına dahil edilebiliyor diyor.

siz daha iyi bilirsiniz bence. yapılıyor mu dediğim şey? evetse nerede ve nasıl?

 
yapiliyor. elektronik cihaz sigortasi yaptiracaksiniz. ancak mobil cihazlarin hasar frekansi cok yuksek oldugundan pek cok sirket yapmaya yanasmaz / yapmaz. teknosa gibi yerlerde cep kasko gibi isimlerle satilan urunler var. onlar isinizi gorebilir.

bir de bu sigortalarda muafiyet miktari yuksektir. genellikle total zararlarda ise yararlar. yani 1000 tl lik cihaza 200-25 tl muafiyet koyarlar. bu rakamin altindaki hasarlarda faydalanamazsiniz, 300 tl hasar olursa da 300 - muafiyet tutarı kadar hasar alirsiniz. total hasarlarda muafiyet uygulanmaz.

konut poliçesine eklenmesi durumunda sadece konut içerisinde meydana gele nhasarlar karsilanir.
  • mat couthon  (30.05.11 11:35:14) 
telefona sonradan sigorta yapmazlar. evde iken çalınmalarda eğer poliçeye yazılı ise veya poliçede karşı bir madde yoksa belli limitler içinde öderler. (mat bahsetmiş)

ancak özellikle foto mak (ve özellikle dslr veya eski model değerli bir slr ise) sokakta kullanım veya taşıma sırasında çalınması için özel bir sigorta yapmalısınız. buna teknokask olmaz. muafiyetin yüksek olması dışında primleri de yüksek olur bilginiz olsun.

teknokask (değişmedi ise) sadece satın alırken alınaibliyor. sonradan alamıyorsunuz.
  • ben smyrna  (30.05.11 12:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.