[]

Bir programi (ETA) eski PC'den yeni PC' ye tasimak, ama nasil?

Sirketin onmuhasebe kayitlarinin tutuldugu pc iyice eskiyince yeni pc alindi. Eski pc'de ETA muhasebe programinin 6. Bilmemkusurlu versiyonu var. Simdi bu programin kokkleri nereye kadar uzaniyor, nerelerde dosyalari, database'i, backuplari var, nerden ogrenebiliriz. Sadece program files klasorundeki eta klasorunu alip yeni pcye atsak calisir mi. Calissa bile database'i vesairesi yaninda gelir mi?

Sirkete (eta) soramiyoruz, cunku lisans kayiplarda.


 
lisansın elinizde olması şart değil bence. sonuçta faturalı olarak aldıysanız onlar kayıtlarda sizi bulur. en fazla vergi levhası falan fakslarsınız. açıkçası burada eta servis desteği veren yoksa o bilgileri sağlam olarak "kesin şu klasör" diyecek kimse yoktur. diyene de güvenmeyin. o tür yazılımlar pc içinde çok yere dağılır. yok ayarlar, yok veri tabanı, yok "user"lar. en sağlamı eta. ikna edip bilgiyi onlardan alın. sonra ağlamayın.

ha basit olarak şunu deneyebilirsiniz. şu an bir kayıt yapıp eski pcde, sonra eta'nın kendi yedekleme ve taşıma uygulaması varsa onu kullanırsınız. sonra yeni pcde yaptığınız o son kaydı araştırırsınız. buluyorsanız sorun yok. ancak bunun için normal kurulum yapmanız gerek. bu durumda da lisans için yine "eta" ayrıca bir çok yazılım o dediğiniz şekilde taşıma ile yeni pcde çalışmaz. çünkü donanım değişiyor.
  • ben smyrna  (30.05.11 11:07:24) 
Deneme yanilma yontemiyle gidecez yani simdilik. Llisans alindiginda tek firmaymis. Sonra bolunmusler. Lisansin sahibi olan firma digeri. Yani teknik olarak lisanssiziz biz :)


  • arnatuile  (30.05.11 11:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.