[]

para transferi (nerden buldun bu parayı)

selamlar iyi haftalar duyurunun güzel insanları
hemen soruyu patlatalım:
üzerine kayıtlı herhangi bir ev arsa araba gibi bir şeyi olmayan
ve anadoluda bir köyde yaşayan adamın banka hesabına, türkiyede bir holdingin hesabından(yurtiçi) 1 milyon euro para aktarılsa.
bu bir sorun yaratırmı yani maliyenin falan gözüne batarmı ne bileyim işte siz anladınız.
sonuçta birdenbire 1 milyon euro para hesabına geçiyor adamın.
ve adam bu parayla bazı işlere girecek.
böyle olursa şöyle olur gibisinden bildiğiniz bir konu varsa,
ve anlatıp beni aydınlatırsanız sevinirim.
saygılar

 
Yüksek miktardaki para transferleri maliyeye bildiriliyor ve eğer geçerli bir gerekçe gösteremezsen ceza kesiliyor vergi kaçırmaktan. Normalde bile 1 lirayı sağ cebinden alıp sol cebine koyarken maliyeye bildirmek zorundasın zaten.


  • ataturkiye  (30.05.11 10:41:50) 
kesinlikle para dikkat çeker. emin değilim ama sanırım 10.000 tl üstü tüm rakamlar için bir bildirim vs oluyor veya bunlar takibe alınıyor. ha bu parayı o holding bir şey karşılığı vermiş ise ve bunun belgesi varsa o başka. ayrıca bazı işler derken? temiz iş değilse zaten anında başı yanar.


  • ben smyrna  (30.05.11 10:42:19) 
eğer bir kılıfı yoksa feci dikkat çeker. bir şekil şemal uydurulsa bile 1 milyon avro hiç az para değil. Genel müdüre kadar dikilirler ayağa. Ayrıca BDDK bile bir şekilde lan? der. Neticede onların bankalar üstünde sıkı denetimleri var.


  • jesterdvine  (30.05.11 10:46:23) 
hesaplar arası virmanda sıkıntı holding tarafında olur. yoksa amcayı kimse takip etmez. diyelim ki bu eft yapıldı. kimse de farketmedi. İlk incelemede holdingin para hareketinden bu işi görürler. Arkasından amca da yanar holding de yanar. Yani sessiz sedasız yapsanız bile ileride gene iki tarafa da dert/sıkıntı/ceza olarak geri döner. :)))


  • kadim kishi  (30.05.11 10:46:32) 
100.000 TL üstü paralar takibe takılır.


  • dampire  (30.05.11 10:46:53) 
ilk aramı alacağım zaman bankadan kredi çekmiştim, ihtiyaç kredisi... tamamıyla 24.000 tl havale yaptım başka bankadan
sordular bu para nereden geldi diye..

  • Her Yer Kara  (30.05.11 10:50:35) 
öncelikle para ile bazı işler derken yani adam iş kuracak pis işler değil.
zaten bu adamın sicili falan temiz yani pis iş adamı değil.
al pis iş yap desende yapmam abi para kalsın diyecek bir adam.
holdingle bir iş yapmayacak.
holding buna parayı tık verecek.
holdinge sen bu parayı neden verdin?
ya da adama sen bu parayı neden aldın sana neden verdiler?
gibi sorular sorulurmu ?
bunların bir yaşanmış örneği varmı?
bir kanun veya herhangi bir yazılı dayanak var mı?
teşekkürler.
not:holding cemaatin ve en baba devlet ihalelerini alıyor la hani onlara kıyak yapmaz mı maliye :)
  • seyduna6687  (30.05.11 10:54:27) 
Yapmaz. Versat ve intikal vergisi diye bir şey var. Karşılıksız para veremezsin. Karşılığı var dersen o zaman da o karşılığın vergisi isterler. Ortağın parası desen, kar dağıtımı sayarlar; şirketin parası desen yasal faiz üzerinden para satıldığını düşünür idare, o zaman da para satımı yetkiniz olmadığından dert olur v.s. v.s.... Bir müfettişin raporu yeter. :) cemaat falan da sökmez o büyüklükteki işlerde. :)


  • kadim kishi  (30.05.11 11:12:05) 
bence olay "pis iş" üzerinden değil daha çok vergiklendirme kısmından dolayı patlar ama holding bu emmiyi diyelim kendisiyle bir seferlik bir danışmanlık işi yapmış gibi gösterse bu paranın gelir vergisi cartı curtu ödense kimse ardını sormaz. maliye para transferine değil, transferin nedensizleşip vergilendirilmemesine kıl.


  • cinna monster  (30.05.11 11:12:53) 
karşılıksız para verememek ne demek yahu parayı nakit versin madem kimse bilmesin istiyor


  • ssyumusakg  (30.05.11 11:15:12) 
nakit alsa sorun olur mu peki?
bir yol gösterin o zaman hacılar hafızlar.

  • seyduna6687  (30.05.11 11:16:07 ~ 11:16:50) 
bende merak ettim bir şey. holding diyelim parayı elden verdi. Emmi sonra aldı parayı gitti yatırdı işe. Gelip sorarlar mı emmiye ''Bu paranın suyu nerden geliyor diye? Adam arkadaşım borç verdi dese nolucak :)) hesap mı sorucaklar?


  • wax simulacra  (30.05.11 11:18:01) 
Nakit verilebilir de , 1m Euro nakit verebiliteniz varsa olur. :)
Bankadan çekip, elden verecem desen bu sefer de muhasebe açısından bankadan çekilmiş o para kara delik gibi olur mizanda, bilançoda. Para çekilmesine uygun bir kılıf bulunursa neden olmasın. :)

  • kadim kishi  (30.05.11 11:19:15) 
oncelikler (bkz: masak)

holding elden de verse o parayi defter-i kebirde o büyüklükte bir çıkışın karşılığını ne olarak yazacaklar?

bu gibi durumlarda vergi kaçırmanın / sorun yaşamamanın en mümkün yolu vakıf üzerinden aktarımdır. mat couthon vakfı kurar holding patronu, hissesinden 1 mio avroyu alır. sonra anadoluda bir köyde yaşayan bir adamı kalkındırma projesine aktarir. amerikada vakıflar vergi mevzuatinda cok bosluk buluyorlar. bill gates in mal varliginin % 97 sini vakfa bagislamasi falan...
  • mat couthon  (30.05.11 11:28:09) 
@wax simulacra. evet sorarlar. 20.000 TL üzeri para yatırmalarında kimlik tespiti yapılıyor ayrıntılı olarak. banka şüphelenirse bildirmek zorunda zaten masak'a..


  • eleventh american esme has met  (30.05.11 12:16:51) 
olmaz öyle şey. belki ben parayı çatır çatır ateşe verip yakmak için kazanıyorum


  • ssyumusakg  (30.05.11 17:23:44) 
parayı çatır çatır yakamazsınız. Türk parasını koruma kanunun var. :)))))


  • kadim kishi  (30.05.11 22:58:58) 
o kanunu yerler


  • ssyumusakg  (03.06.11 17:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.