[]

Hepsiburada Ve Yurtiçi Kargo Kaosu

Selamlar arkadaşlar.
Hepsiburada'dan aldığım ürün hepsiburada'nın ürünü biraz geç tedarik etmesi sebebiyle bulunduğum yerleşim yerinin yurtiçi kargo şubesine cumartesi günü vardı. Adres olarak da şirketimi gösterdiğim, şirketim de cumartesi çalışmadığından dolayı ürün dağıtıma çıkmadı. Bu yüzden ben de kargo şubesini arayıp ürünümü almaya geleceğimi söyledim. Bunun üzerine kargo şubesindeki yetkili bayan d-market (hepsiburada) ile yaptıkları anlaşma gereği ürünün mutlaka belirtilen adreste teslim elden teslim edilmesi gerektiğini, kargo şubesinde teslimat yapamadıklarını bildirdi. Dolayısıyla hiçbir şekilde ürünümü kargo şubesinden teslim alamayacağımı söylediler.

Bu bana bir müşteri olarak çağ ötesi ve parasını verdiğim bir ürüne el koymaktan öte geçmeyen bir uygulama olarak gözüktü.

Neyse kafam takıldı ben de hepsiburada'nın satış sözleşmesine bir göz atayım dedim ve teslimatla ilgili şu madde var;

3.4- Teslimat Şekli ve Adresi :
Teslimat kargo şirketi aracılığı ile Alıcının yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir. Teslim anında alıcının adresinde bulunmaması durumunda dahi SATICI edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, alıcının ürünü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun SATICI'ya geri iade edilmesinden dolayı da oluşan giderler de ALICI'ya aittir.


"Teslimat kargo şirketi aracılığı ile Alıcının yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir." cümlesi bana uyguladıkları eylemin dayanağı olarak gözüküyor. Ancak benim durumumdan da anlaşılacağı üzere ürününün teslim alamayan kullanıcının alehine bir durumdan bahsediyoruz. Hatta maddi veya manevi kayıplara yol açabilecek bir durum bu.

Sormak istediğim ise bu durum yasal zeminde midir? Parası ödenmiş olan bir ürünü sahibine teslim etmemek ne kadar doğrudur? Böyle bir durumda maddi veya manavi olarak kaybımız olsa bunu hak etmek yasal hakkımız mıdır?

İlginiz için teşekkürler.

 
ben başka bir soruda şunu yazmıştım. ürün teslimi sırasında biliyorsunuz sağlam teslim almanız gerek. bunu kargo ofisinde yapmak evde kapıda yapmaktan daha zor (öyle gerçekten) siz kargonuza hemen ulaşmak için kargoya gidip oradan özensiz şekilde teslim aldığınızda (evdeki kadar rahat açıp saçıp inceleyemezsiniz kargoda emin olun) sonradan hasar ile karşılaştığınızda bundan dmarket sorumlu olacaktır kargo değil. burada yapmak istedikleri kargodan doğan hasarları %100 kargo şirketine fatura edebilmek. siz şubede teslim aldığınızda sonradan karşınıza çıkacak bir hasarı kargo kabul etmeyecek, dmarket ödemek zorunda kalacak. ben olsam ben de kendimi korumak için benzer bir şeyi uygulardım. sonuçta ticaret yapıyorlar. 1-2 kalem de değil gönderdikleri. siz bir adet (mesela) kitap almışsınızdır. kırılmaz. ama cam eşya da satıyorlar. çay makinesi vs. bunu eve gidip kırık gördüğünüzde doğrudan dmarket ödemek zorunda. kargonun hatasını neden dmarket çeksin (hepsiburadayı seversiniz sevmezsiniz. o başka)
parası ödenmiş bir ürünü sahibine teslim etmemek durumu değil bu. sonuçta sizin işyerinize gelmişler (veya çalışmadığınızı bildiklerinden (mesela banka ise) gelmemişler) bu sizin hatanız. sık sık konuşulan geldik evde bulamadık kapınıza not bıraktık şeklinde bir durum olsa bahsettiğiniz kayıptan söz edilebilir. siz yeni bir şeye ulaşamadığınız için heyecanlısınız. ancak sonuçta adamlar sadece 1 adet kargo ürünü taşımıyor. bir günde onlarca kargo dağıtıyor. hepsine "özel işlem" yaparlarsa kendi işleri aksar. yani işyerinde yoksunuz nereye getirelim, eviniz nerede diye bir uygulama da söz konusu olamaz. bence olmamalı da zaten. ha bunun için ekstra ücret alınırsa o başka (mesela ücretli kargo forward gibi)
eğer dediğiniz teslim etmemeleri durumu hafta içi olsaydı o zaman haklı olabilirdiniz. (sağlam dayanaklar ve deliller ile) ancak bu şartlarda bence kesinlikle haklı değilsiniz. haklı olduğnuz kısım 5 gün işte 2 gün evde olduğunuz için iş adresinizi vermiş olmanız. ama buna da yapacak bir şey yok.
son olarak alış veriş ederek hb.nın şartlarını, kargo şirketini y.içi seçerek y.içinin taşıma şartlarını kabul etmiş sayılırsınız. yani dediğim gibi sağlam dayanağınız yoksa dava açsanız bile bir kazancınız olamaz. y.içi'nin taşıma sözleşmesine de bir gözatın. nerede varsa artık.
  • ben smyrna  (30.05.11 09:02:41) 
yasal.
siz o siteden ürün alınca o satı sözleşmesini kabul etmiş sayılırsınız.
yurtiç kargoda o sözleşmeye dayanarak size şubeden teslim yapmaz.
ayrıca şunu da belirteyim ki yurtiçi kargo veya herhangi bir kargo şirketi,
bir kargoyu elinde tutmaya hevesli değildir sizin şubeden almanız onların işine de gelir. bunu yapmadıklarına göre demek ki onlarıda bağlayan hepsiburada şirketi.
  • seyduna6687  (30.05.11 10:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.