[]

Mesnevi

İyi geceler. Ben mesneviyi okumak istiyorum(mevlana). Ama bir kitap yok ki üstüne bir sürü kitap yazılmış ve hangisi essah mesnevi çözemedim. Ben mi bulamadım bildiğin mesneviyi? Tabii ki arapça hali filan da değil. Okuyup anlayacağım yani. Neyse kısacası mesnevi okuyacam. Neyi okuyayım?




 
nt'de var cilt cilt. al oradan oku.


  • lorenzen  (30.05.11 03:38:02) 
buna daha öncede aynı cevap vermiştim.
uzman bir prof. tavsiyesidir;Abdülbaki Gölpınarlı çevirisi...
Mesnevi Arapça değil,Farsçadır, ek bilgi vereyim.
  • password  (30.05.11 03:54:02 ~ 03:54:42) 
bir de alakasiz olacak ama farscanin ne kadar güzel bir dil oldugunu ve mevlana'nin dizelerinin ne kadar melodik oldugunu anlayabilmek icin davud azad i öneririm. henüz dinlemedi iseniz mutlaka dinleyin.


  • jackofalltrades  (30.05.11 04:33:05) 
mesneviyi okumak için önce mevlanayı ve şems i tanı sonra oku diye tavsiye ederim.çünkü mesneviyi okurken ruhunla okursun okumalısın.ama yok okudum demek için okuyacaksan baştan bi sayfa sondan bi sayfa oku tamamdır.kitaba gelince abdulbaki gölpınarlı en iyisi. bu arada mesnevilerin hepsi aynı sadece dil farkı var.


  • qrsha33  (30.05.11 11:27:45) 
doğan yayınlarınca yayımlanan oldukça başarılı bir mesnevi tercümesi vardır. onu alın. mevlana'nın torunu veled çelebi çevirmiş, abdülbaki gölpınarlı da gözden geçirmiştir. en temizi odur.

www.dogankitap.com.tr

ama yetmeyebilir. onunla birlikte açıklamalı olarak okumak için abdülbaki gölpınarlı'nın inkılap'tan çıkma mesnevi şerhini edinmeniz gerekir. bunu zaten hangi tercümeyi alırsanız alın edinmeniz gerekir ama benim bildiğim kadarıyla piyasadaki en makbul çeviri doğan'dan çıkan. bu ikisiyle birlikte mesnevi okuma keyfiniz odanızın bir köşesinde gökteki şems gibi parlayacaktır.
  • microfiction  (30.05.11 21:09:04 ~ 21:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.