[]

motosikletlerden gelen hayvani ses

nedir efenim bu ses ve nasıl çıkartılır bi motordan ööle sesler? hani kırmızı ışıkta falan beklerken yanınızda racing bi motor vardır ve patlama sesi gbi bi ses çıkarır ve uçar gider. bahsettiğim şeyi umarım anlatabilmişimdir. bi de bunun özel bi ismi var mı?




 
ekzozdan çıkartılıyor o ses bildiğim kadarıyla. egzoz patlatmak olarak geçiyor. ama motora ve çevreye zarar veren bir şey. hani yapmasan daha iyi. sistemi nedir bilmiyorum. ama tahmin ediyorum ki, vitese geçmeden önce gaza basarsan böyle bir ses alabilirsin.


  • kimyon  (06.04.08 15:24:52) 
bosa alıyoyorsun ya da debriyaja basıyorsun sonra gaza abanıyorsun. arabada da aynısı. kimisi sever sesini, kimisi sevmez. güzel bir böğürtüdür genelde. kimi araçlarda akustiğe önem verilir.


  • bryan fury  (06.04.08 15:31:07) 
motosikletlerin devir sayısı daha yüksek ondan oluyor. rölanti devri 7000 falan.


  • sourlemonade  (06.04.08 16:50:07) 
(bkz: yoshimura)


  • fredi  (06.04.08 17:08:53) 
patlama sesi dediğiniz şey gaza çok yüklendiğiniz zaman motorda yanmayan benzinin egsozda patlamasıdır.


  • sijwocaq  (06.04.08 18:55:00) 
Efenim, sıralı dört silindire sahip motosikletler ister istemez tok, bas ses çıkartıyorlar. Bahsi geçen yeni nesil motosikletlerin ortalama 13000-14000 devir çevirebiliyorlar. Takdir edersiniz ki daha rölantide böbür böbür çalışan bu aletler o devirlerde bir hayli hırçınlaşıyorlar.

Bu demek değildir ki bütün yarış motosikletleri böyle ses çıkarırlar. V2 silindir dizilimine sahip Ducatti'lerde ya da Hyosung'larda tok bir ses değil de, ince ses duyulur.

Motosikletlerini modifiye etmek isteyen kullanıcılar yoshimura, akrapovic...vs gibi performans egsozları üreten firmaların ürünlerini kullanıyorlar. Böylece hem performans artışı, hem de sesin daha da toklaşması sağlanıyor.

Bu işe para harcamak istemeyenler de egsozlarını toplu iğneyle delerek saçma sapan bir iş yapıyorlar.

Sizin söylediğiniz patlama olayı(egsozda gözle görülür bir alevle de belli eder kendini) benzinin yanmadan dışarı atılması sebebiyle gerçekleşiyor. Bunun akla gelen ilk sebebi kullanılan benzinin oktanının düşük olması. Motora zararlıdır.

Avrupa ülkelerinde motosikletlerden çıkabilecek maksimum ses şiddeti sınırlandırılmış durumda. Yamulmuyorsam Avrupa'ya girecek motosikletlerin çıkartabileceği ses şiddeti 97dB'le sınırlandırılmış durumda.

Türkiye'de böyle bir şey yok tabi. Kökleyen kökleyene, gazlayan gazlayana, bağırtan bağırtana...
  • kriker  (07.04.08 00:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.