[]

bilgisayar fiyatları ucuzladı mı?

geçenlerde bi teknoloji mağazasını geziyodum , hani büyük olanlarından. laptop fiyatlarına baktım da , bana ucuzlamış gibi geldi epey.

ben üç sene öncesi amerikadan hp pavillion marka bilgisayarımı 900 dolar civarında almıştım. yaz ayında o zaman hatırlayanlar hatırlar , dolar 1.30 lara falan gerilemişti , hatta daha da düşmüştü. ve türkiye'de benim pc neredeyse - bi de yanlış hatırlamıyorsam - 2000 tl sınırlarında , o civarlardaydı.

şimdi bakıyorum benim üç senelik bilgisayarımın ayarında yeni bilgisayarları 750 tl'ye falan alabiliyorsun. tamam o olur zaten teknoloji ilerledikçe eski teknoloji ucuzluyor da , fıstık gibi yeni teknoloji bilgisayarlar da 1500 - 1800 skalasında satılıyor.

ucuzladı mı sanki bunlar , nedir , ucuzladıysa da sebebi nedir?

tam özellikleri net hatırlamıyorum ama sanırım özellikleri aşağı yukarı;

i5 (ya da i3 tam emin değilim) , 500gb hdd , 1 gb ate ekran kartı paylaşımsız , 4 gb ram falan bilgisayarlar 1500 tl'den satılıyor. hem de genel geçer güvenilen markalar.

ya da ben pek anlamıyorum bu teknoloji işinden , sadece bana ucuz göründü.

 
i3, i5, i7'ler fiyatları karıştırdı, evet. ayrıca artık lcd ekran kalmadığından, led ekranlar üretildiğinden, özellikle lcdli olanlar ucuzlamış olabilir. Sonuçta her yeni teknoloji, bir öncekinin talebinin azalttığından, firmalar stok eritme yoluna gidiyorlar. falan falan...


  • quanche  (29.05.11 18:22:02) 
ne zaman bilgisayar fiyatları konuşulsa aklıma şu gelir

(bkz: ssg'nin bilgisayar fiyatı teoremi )
  • yvandal  (29.05.11 18:28:07) 
e teknoloji işte.
iphone 4 çıkar, iphone 3gs ucuzlar.
yeni işlemci çıkar, eskisi ucuzlar.
yeni telefon çıkar, eskisi ucuzlar.
benim de yeni aldığım 1500 liralık bir laptop, 2.5 yıl önce 2100 liraya aldığım laptoptan daha iyi.
  • sanal uyku  (29.05.11 18:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.