[]

[ parfüm ] Parfüm Seçimi

Öncelikle bilmeyenler varsa, yurtışından 5 günde vergisiz, gümrüksüz orjinal parfüm isteyenler varsa:

sozluk.sourtimes.org

şimdi soruma gelince:

cologne, eau de toilette vs. bunların hangisini seçmeliyim? amaca göre değişiyo aslında ama farklı nedir? bi entry vardı sanırım bununla ilgili..

ayrıca soruma cevap verenler kullandıkları parfümü de yazabilir :)

 
eau de toilette ve eau de parfum oluyor bayan parfümlerinde parfum olanlarda parfüm yağı oranı daha yüksek oldugu için daha yoğun ve kalıcı oluyor. erkek parfümlerinde bildigim kadarıyla eau de parfum yok. cologne da sanırım traş sonrası sürülenlerden olmalı.


  • likeinme  (05.04.08 22:36:05) 
Ö dö toilette iyidir. Burberry London /weekend kullanışlıdır tavsiye ederim. Bana bir de Pierre Cardin Emotion tavsiye ettiler ama bilemiyorum nasıl. Bir de konuyla alakalı şunu söylemek isterim: Bir arkadaşımda Bruno Banani isimli bir koku görmüştüm. İnanılmazdı. Ona da yurt dışından gelmiş. (Almanyadan) İstanbulda sordum ,kozmetikçi görevliler aval aval suratıma baktılar :) Meğer Türkiyede yokmuş,bulursanız alın. Pişman olmazsınız.

İyi akşamlar.
  • villeneuve  (05.04.08 22:36:31) 
cologne'da alkol oranı daha yüksek, kalıcılık daha az, fiyat daha ucuz.

şimdi ben kullandığım parfümü yazmayım cinsiyet baabında işinize yaramaz ama bir bayan burnundan erkek kokularında kenzo jungle'ı çok sevdiğimi söyleyebilirim.
  • bulanti  (05.04.08 23:00:34) 
bi kac gün once 212 men getirttim bi arkadaşa. tek kelimeyle mukemmel. zor elime gecti parfum. kokusuna bi bakan el koymaya calısıyordu :) bi de rochas sitemistim o da fena degildir ama o kalmamış.


  • quadropol  (05.04.08 23:49:19) 
eau de toilette kokusu için, cologne ise daha çok ferahlamak amaçlı kullanılır. edt kokusu daha kalıcıdır. cologne bol etil alkollüdür. esans miktarları değişmekle beraber edt içinde ayrıca fiksatör olabileceğini düşünmekteyim. (esansın kalıcılığını sağlayan madde)


  • supergirl  (06.04.08 01:52:50) 
erkek kokusunda tek gecerim bvlgari aqva


  • merope  (06.04.08 13:12:08) 
öneri olarak da kenzo-tokyo diyebilirim baya güzel parfüm.


  • likeinme  (06.04.08 14:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.