[]

diyanet

bu kurum hala nasil duruyor anlamiyorum ama kafama takilan bir sey var. bu ulkede milyonlarca gayrimuslim yasiyor, vergi veriyor, vergiler sunni diyanet'e gidiyor. kimse kalkip dava acmiyor mu bu ise laiklik ilkesine aykiri diye? olayin ciddiyetini kucumsedigimden degil ama akp 23 nisan'da cocuklara kur'an okuttu diye anayasa mahkemesi'nde kapatma davasi acildi ve koca parti direkten dondu, bu diyanetin kalkmasi icin hala bi allah'in kulu da kalkip buna itiraz etmemis mi?

ve diyelim ki hic kimse dava acmamis ve ilk ben acacagim, nerde acarim davayi?


 
diyanet kapatılırsa onun boşluğunu kim dolduracak? hacılar hocalar mı ? sistem temelden mantık hatalarıyla dolu olabilir ama birde işleyiş var.


  • borzoi  (28.05.11 12:58:53) 
laiklikle o kurumun alakası yok. neden alakası yok. çünkü kurum en başta yapılandırılırken devletle bağımsız yapılandırılmış. dikkat edersen diyanet bakanlığı değil başkanlığı var. kurum bağımsız ve amacı din işlerini düzenlemesi. şu noktada haklısın başka din mensupları da yaşıyor bu ülkede. onlara da destek çıkılması onlara da maddi destek verilmesi gerekir. ama henüz o kadar geniş bi zihniyete sahip değiliz. konjönktür müsait değil yani. şöyle bi durum var ki köklü bir değişikliği bir anda yaparsan toplumdan büyük tepki çekersin. ağır müslümanı da orta hallisi de savunmaya başlar ilgili kurumu. o yüzden kafana göre kurum kapatamazsın.

bunun yanında bir nokta daha var. türkiyede düğer büyük dinlerin de kendi kurumları var. başpiskoposluk diye bi olgu var. onlar da kendi topluluklarını destekliyolar. bu işler biraz da cemaatin büyüklüğüyle alakalı. bundan fi yıl sonra diyelim ki türkiyede ezici bir şekilde(sayıca) müslümandan çok hristiyan var o zaman diyanet işler kurumu kaçınılmaz olarak müslümanlıktan çok hristiyanlığı gözeten bir kurum olur. bu durumda da atıyorum başpiskoposluk olgusu yerine başimamlık diye bi olgu türer. tabi bu öyle olucak manasına gelmiyo ama olayın anlaşılması için ters bir örnek verdim.
  • onexey  (28.05.11 13:12:10) 
özellikle son yapılan anayasa değişikliğinin ardından türkiye'nin en güçlü vesayet kurumu haline gelmiştir. bütçesini diğer devlet kurumlarıyla karşılaştırdığınız zaman olayın vahametini daha iyi anlarsınız. oradaki rantın boyutunu anlatmaya vaktim yok şimdi. olayın ne olduğunu bilen biliyordur zaten...


  • anarsist devlet memuru  (28.05.11 13:40:59) 
anarsist devlet memuru+1
Adam haklı ,oraya ayrılan bütçenin haddi hesabı yok.

  • stnbull  (28.05.11 16:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.