[]

Gitar - Parmak sorunu

Sayın arkadaşlar,

bu bass gitar denen naneyi çalmak için girişimlere başladım ama orta parmakla serçeparmak arasında kalan parmakta (yüzük parmağı?) sapta tellere basmakta zorluk çekiyorum. (sol el) mesela serçe parmak ile basmam gerekiyorsa aynı anda yüzük parmağı ile basamıyorum anasını satıyım. ister istemez o parmak oynuyor, kalkıyor dolayısıyla teller zırlıyor.

parmakları güçlendiriyim diye varıgrip diye bir alet var 30 tl verip aldım ama çok bi sonuç vermedi.

kaldım öyle. napıyım bırakıyım mı ben bu bas sevdasını?

bu arada solağım ama gitarı sağla çalıyordum. parmaklarım biraz eğri büğrüdür. bu sorunu çözmeye çalışırken sol elimdeki işaret parmağının sağdakinden daha kısa olduğunu fark ettim. diğer bütün parmaklar eşit. acaba el mi değiştirsem de solak çalsam.

 
parmakların şekli de etki ediyor ama bu bir engel değil, youtube daki videoları izlersen ne ilginç parmaklı insanlar var, o aletler işe yarıyor mu bilmiyorum ama en güzeli üst üste tekrar yapmak çalışmak zamanla parmakların ve kasların doğru basışları ezberleyecek


  • freebird5406_2  (27.05.11 14:58:13) 
İhtiyacın olan şeyler : Çalışma çalışma çalışma çalışma.


  • vexations  (27.05.11 15:03:51 ~ 15:04:08) 
bence moralini bozma ve devam et.çünkü senin sorunu görünce aklıma ilk bassa başladıgım zaman geldi.işaret parmagımı gitara baglayıp, sürekli 4 parmagımı 4 perdeye yaymaya çalıştım.çünkü parmaklar tam yayılmadıgı zaman dogal olarak temiz sesler alamıyosun.sürekli parmaklarım titriyodu.serçe parmagım hep havadaydı.benim bu süreci geçmem 3 ayımı aldı.ben de sabırsızlanıyodum o sıralar ama şimdi düşününce dogal bi süreç oldugunu anlıyorum.
güç konusuna gelince eminim benden güçlüsündür (bay/bayan önemli degil).ellerimde küçük.parmaklarım kısa ve ince.yani tüm dezavantajlı durumlara sahiptim.belki süreci biraz uzatmıştır ama sonuç gene aynı.sende yılmadan egzersiz yapmalısın.sonuçta senin için güzel olucaktır eminim (:

  • vomitandscream  (27.05.11 15:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.