[]

tüketici hakları - kime gitmeli?

a dostlar,

tüketici haklarından yana sıkıntı yaşayan bir insan kime, nereye, hangi kişi/kurum/kuruluşa gitmeli? deneyiminden yola çıkarak öneri verebilecek olan var mı? ben misal 1 haftadır aşağıdaki yapılarla iletişime geçmeye çalıştım, başarılı olamadım:

- tükoder: e-postam ulaşmadı, adresleri sorunlu. telefona yanıt vermediler
- ttkd (tüm tüketicileri koruma derneği): gmail ve yahoo adresleri var, pek kurumsal görünmüyor. Ama yine de e-postam ulaştı. Yanıt yok.
- tüketici hakları derneği (thd): e-posta adresleri sorunlu. bunun farkındalar ama bir şey yapmıyorlar, telefon edince ankara'ya çağırıyorlar anca.
- tüder: e-postam ulaştı, henüz yanıt yok. telefon etmedim.
- tüdef: taze e-posta gönderdim, bilmiyorum n'olacak ama muhatabımın federasyon olması gerektiğini de düşünmüyorum zaten.


verebilecek fikri olan varsa nekkadar şahane olur!

 
tükoder'in bulunduğunuz ilde varsa şubesine bizzat gidiniz.


  • emininsel  (27.05.11 10:27:58) 
kaymakamlık bünyesinde tüketici hakem heyetine başvurunuz gereken yardım ve yönlendirmeyi ücretsiz yapacaklardır


  • ali11  (27.05.11 10:38:58) 
kaymakamlık bünyesindeki tüketici sorunları hakem heyetine gidip yazılı başvuru yapacaksınız. şikayetinizi bildireceksiniz. onlar size gün verecekler ve muhatabınıza çağrı yollayacaklar. gün geldiğinde şikayet eden, şikayet edilen ve hakem aynı odada müzakere yoluyla sorunu çözeceksiniz.
hakem heyeti genelde tüketiciden yana karar verir. toplam 1-2 haftalık bir süreçtir. tüketim ile ilgili sorun varsa üşenmeden peşini kovalamak gerekir. kolay gelsin...

  • purkinje  (27.05.11 10:41:29) 
@theconqueror
bir yandan da biraz daha genel bir soru zaten ama şu an içinde bulunduğum spesifik durumu önceki gün yazmıştım, şurada (git: 256570).

@emininsel
şu an sivas'tayım ve maalesef tükoder şubesi yok.


@ali11 ve purkinje
bu öneriyi bir düşüneyim. aslında öncesinde danışmam gerekiyor, ama anladığım kadarıyla o danışmanlık işlevini de görüyorlar?

teşekkürler!
  • supercalifragilisticexpialidocious  (27.05.11 10:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.